6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

OMÜ'den lösemi aile eğitim semineri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi tarafından 'Dünya Lösemili Çocuklar Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Lösemi Aile Eğitim Semineri' düzenlendi.


Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Konferans Salonu'nda verilen seminerde, Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak 'lösemi nedir?', Prof. Dr. Feride Duru 'lösemi tedavisi nasıl yapılır?, Doç. Dr. Tunç Fışkın 'lösemide kemik iliği nakli', Doç. Dr. Emel Özyürek 'lösemide ilaçlara bağlı geç yan etkiler nelerdir?' ve Teslime Karabuluk Doyurgan da 'özlük haklarımız' konularında sunum yaptı.
Prof. Dr. Davut Albayrak, Dünya Lösemi Haftası nedeniyle dernek faaliyetlerinde gönüllü çalışanlara, hastalara ve hasta yakınlarına yönelik bilinçlendirme amacıyla bilgilendirme semineri düzenlediklerini söyledi. Prof. Albayrak, "Amacımız ailelerin hastalarına uygulanacak tedavi zamanında neler yapacakları konusunda bilinçlendirmek ve bilgilendirmek. Hastalık ciddi ve tedavi edilebilir bir hastalık; tedavisi uzun. Bu tedavi döneminde ilaçlı tedavi kadar hastaların desteklenmesi tedavide önem kazanıyor.Hastaların kendilerine çok iyi bakmaları, tedavi sürecinde zamanında kontrollerini yapmaları gerekiyor" dedi.


Hastalığın sosyal ve ekonomik boyutuna da değinen Davut Albayrak, "İlaçların yanında işin sosyal maddi yanı da önemli bir yük meydana getiriyor. Hastaların çoğu orta ve düşük gelirli aileler olduğu için hastalık aileye önemli bir yük oluşturuyor. LÖSAM Derneği bu hastaların ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş bir dernek. Bizler hastaları sadece tedavi etmeyip, onların maddi ihtiyaçlarını da karşılamaya ve yardımda bulunmak isteyenlere köprü olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 15:59:30
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 16:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?