6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

OMÜ'den terör saldırısına kınama

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na bölücü örgüt militanları tarafından ağır silahların desteğinde düzenlenen hain ve menfur saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi.


Rektör Akan, OMÜ Senatosu'nun aldığı kararı kamuoyuna açıkladı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Irak sınırında yer alan Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na bölücü örgüt militanlarınca 3 Ekim tarihinde hain bir saldırı yapıldığını belirten Akan, çatışmalar sonunda toplam 17 askerin şehit olduğunu dile getirdi. OMÜ'nün bütün mensupları olarak derin bir üzüntü içinde olduklarını açıklayan Akan, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, şerefli ordumuza ve yüce Türk milletine başsağlığı diliyoruz.


Terör örgütü ile onun iç ve dış destekçileri öncelikle ülkemizin istikrarını, birlik ve bütünlüğümüzü bozmayı hedeflemektedir. Ancak bu terörist saldırılar bütün vatandaşlarımızda bulunan engin sağduyu sayesinde amacına asla ulaşamayacak, dolayısıyla ne ülkemizin istikrarını bozabilecek ne de vatandaşlarımız arasındaki kardeşlik ve dayanışma duygularını zedeleyebilecektir" dedi.


Büyük Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin daha önce kendi kaderi üzerinde oynanan oyunları bozduğunu, bugün de bu bölücü örgütün haince planlarının bozulacağı yönünde güce, kararlılığa ve sağduyuya sahip olduklarına dikkat çeken Akan, OMÜ mensupları olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelik bütün saldırıları nefretle kınadıklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 15:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?