2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OMÜ'den Uluslararası atılım

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi tarafından "Kırsal Alanda Çalışanlar İçin Daha Güvenli Tarım" projesi ile ilgili toplantı düzenlendi.


OMÜ Ziraat Fakültesi Fahrettin Tosun Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Benal Yurtlu, projeye ortak olan kurumların temsilcileri ve öğretim üyeleri katıldı. OMÜ Ziraat Fakültesi adına projeyi gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Benal Yurtlu, projenin iki temel hedefi olduğunu, birinci hedefinin tarım alet ve makineleri imalatçıları ikincisinin ise tarım alet ve makineleri kullanıcıları olduğunu söyledi.

Bu projede kazaların azaltılabilmesi için, öncelikle güvenli alet ve makine imal edilmesi olduğuna değinen Benan Yurtlu, "Bu proje ile iş güvenliği kurallarına uygun makine kullanımını sağlayacak eğitimler düzenlenmesi gerektiği düşüncesi ile hareket edilmiştir. Proje, ülkemiz tarım alet ve makineleri imalatçıları ile başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm kullanıcılara yönelik güvenli makine imalatı, kullanımı için ihtiyaçların belirlenmesi ve bu ihtiyaçlara uygun eğitim materyallerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır" dedi.


OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran yaptıkları kısa konuşmalarının ardından projeye ortak olan kuruluşların ortakları proje aşaması ile ilgili bilgi verdi.


"Kırsal Alanda Çalışanlar İçin Daha Güvenli Tarım" projesine İspanya'dan Federacion Agroalimentaria de Comisionel Oberaras (CCOO) ve Asesoria Declerg SL Estudios Europeos-Estudios Europeos Declerp, İtalya'dan Ente Nazionale per la Meccanizzazione Agricola (ENAMA), Türkiye'den Tarım Köy İşleri Bakanlığı'na bağlı Teşkilatlanma ve Destekleme (TEDGEM), Ankara Zirai Üretim İşletmesi Personel ve Makine Eğitim Merkezi Müdürlüğü (PERMEM), Tarımsal Üretim Geliştirme Merkezi (TÜGEM), Anakara Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin (TZOB) ortak olduğu belirtildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 14:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?