6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

OMÜ'nün borcu dudak uçuklattı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, hastanelerinin yaklaşık 40 milyon YTL borcu olduğunu belirterek, bu borcu ödemek için gayret gösterdiklerini söyledi. 

OMÜ Konukevi'nde açıklamada bulunan Başhekim Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, "Hastanemizde 3 bine yakın personel çalışıyor. Yalda 500 bin poliklinik ve yatan hastaya hizmet veriyoruz. Ancak alacak-borç dengesin negatif durumda. Hastalarımıza en iyi hizmeti vermek için gayret sarf ediyoruz. Bin 100 yatak kapasiteli hastanemizde doluluk oranı yüzde 95. Hastanemizin en önemli sorunu ödeme planı. Pazartesi'nden itibaren bir ödeme planına geçeceğiz. Yaklaşık 40 milyon YTL borcumuz var. Şuanda Şubat 2008 yılı ödemeleri yapılmaktadır. Yapmış olduğumuz ihalelere de ödemelerini hemen yapamadığımız için bu firmalar bize yüksek maliyette ürünlerini vermektedir. 8-9 ayda yaptığımız ödemeleri 3-4 aya indirmeye çalışacağız. Ankara'nın bize gönderdiği 7 milyon YTL para var. Bu sarayı yeni ödeme planı ile borç kapatmada kullanacağız" dedi. 

Başhekim Selçuk, hastanelerinde bir değişimin başladığını hatırlatarak, "Bizim hastanemizde hastalara asla kötü davranılmayacak. Hastalarımıza karşı çok nazik davranacağız. Koridorlarda yürüyen hastaların kollarında akrabaları ve çocuklarını artık göremeyeceksiniz. Hastaları personelimiz gideceği servislere taşıyacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 17:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?