2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OMÜTBAT kongre hazırlığı yapıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu'nun (OMÜTBAT) organize edeceği uluslararası Kardiyoloji Öğrenci Kongresi'nin hazırlıkları sürüyor.


2006 yılında kurulan OMÜTBAT, Stj. Dr. Arash Jafari başkanlığında, Stj. Dr. Samed Sayar, Stj. Dr. Seter Özkaya, Stj. Dr. Seda Arslan, Stj. Dr. Shçhram Baradaran, Stj. Dr. Cenk Turgut ve Stj. Dr. Gökçe Din yönetimiyle uluslararası yapmış olduğu faaliyetlerle OMÜ Tıp Fakültesi'nin sesini duyurmaya çalışıyor. OMÜTBAT'ın organizasyonunda bu yıl 2. düzenlenecek olan Ulusal Kardiyoloji Öğrenci Kongresi'nde Türkiye ve dünyanın en büyük üniversitelerinden katılacak olan bilim adamlarına OMÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin yaptıkları bilimsel çalışmalar sunulacak.


OMÜTBAT Başkanı Stj. Dr. Arash Jafari, OMÜTBAT, gönüllü tıp öğrencilerin bulunduğu ve bilimsel çalışmaların yapıldığı bir topluluk olduğunu söyledi. Geçen yıl ulusal anlamda ses getiren büyük bir kongre düzenlediklerini ve şimdi de 2.sini yapacaklarını belirten Arash Jafari, "Bu kongreye dünyaca ünlü profesörler katılacak. Hazırlık olarak bilimsel etkinlikler düzenliyoruz. Öğrenciler kendi yaptıkları bilimsel çalışmaları öğretim üyelerine sunuyorlar. Bu kongreye 250 kişi ulusal ve 150 kişi uluslararası olmak üzere toplam 400 civarında bir katılım bekliyoruz. Amacımız üniversitemiz çatısı altında bilime yönelik etkinlikler düzenlemek, bilimsel olarak Türkiye'de yapılmamışları yapmak, öğrencileri şimdiden öğrenciyken bilime yöneltmek, hoca oldukları zamana bir bilim insanı olarak hazır halde olmalarını sağlamak ve neler yapabileceklerini onlara göstermek. Ama her şeyin başında Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ni ulusal ve uluslararası anlamda sesini duyurmak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 11:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?