4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

OMÜ'ye yeni laboratuvar

OMÜ'YE YENİ LABORATUVAR

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı bünyesinde Farmakodinami ve Biyoeşdeğerlilik laboratuvarları hizmete girdi.

Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı bünyesindeki bir diğer laboratuvar olan Farmakodinami ve Biyoeşdeğerlilik Laboratuvarı, 2005 yılında kuruldu. Halk sağlığı alanında kullanılan pestisit ve benzseri maddelerin (haşere ilaçları) etkin madde analizleri ile kısa, uzun süreli stabilite testlerinin Sağlık Bakanlığı'nca izin verilen laboratuvarlarda yapılması yönündeki genelgesinin ardından, cihaz takviyesi ile OMÜ laboratuvarı 31 Aralık 2009'da Türkiye genelinde yetkilendirilen yedinci laboratuvar özelliğini kazanmasının ardından törenle hizmete girdi.

Laboratuvarın açılışını OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu birlikte yaptı. Prof Dr. Safa Kapıcıoğlu, makas sayısı az olunca kurdeleyi ameliyat makası ile kesti. Yaklaşık 180 bin TL'ye mal olan laboratuvarlarda yapılacak analizler sonucunda haşere ilaçlarının satışına onay verilebilecek. Farmakodinami ve Biyoeşdeğerlilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, laboratuvarın modern cihazlarla donatıldığını ve gerekli analizler için teknik imkanın oluşturulduğunu, ayrıca üniversite bütçesine katkı sağlanacağını vurguladı. Laboratuvar hakkında bilgi alan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, OMÜ'nün bilimsel ve teknik anlamda gün geçtikçe geliştiğine vurgu yaptı.

Açılışta Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şinasi Umur, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, OMÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Selahttin Özyurt da hazır bulundu.

OMÜ'YE YENİ LABORATUVAR
OMÜ'YE YENİ LABORATUVAR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 16:35:05
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 17:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?