6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

OMÜ'ye yeni merkez

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, üniversitede ilk olarak "Bilimsel Araştırma ve Eğitim Birimi" kuracaklarını ve öğretim üyelerini proje üretmeye teşvik edeceklerini söyledi.


Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'a 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, yapmayı planladıkları bazı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Üniversitede ilk olarak Bilimsel Araştırma ve Eğitim Birimi kuracaklarını açıklayan Akan, "Üniversitemiz kapasitenin çok altında proje üretiyor ve bu yüzden TÜBİTAK, TÜBA, DPT, Avrupa Birliği vb. kurumlardan geçen proje sayısı çok az. Biz bu birimle öğretim üyelerimizi proje üretmeye teşvik edeceğiz. Öğretim elemanlarımıza proje üretme, yazma ve yürütmeyle ilgili eğitim sağlayıp, üniversite dışı proje desteği alan araştırmacılarımıza yurt dışı araştırma gezileri için destek vererek onları teşvik edeceğiz. İkinci olarak, üniversitedeki eğitim düzeyini yükseltmek adına Eğitim Birimi kuracağız. Tüm fakültelerdeki eğitim sorunları buradan idare edilecek. Bu birimde ayrıca öğretim üyelerimize yabancı dil konusunda yardımcı olacağız. Her yıl belirli bir sayıda öğretim görevlisini bu sayı 30 ya da 40 olabilir yurt dışına 5 ya da 6 ay süre ile gönderip araştırma amaçlı eğitimleri için destekleyeceğiz" dedi.


Başkan Adem Bektaş da üniversitelerin bilim yuvası olduğunu belirterek, artık üniversite ile şehrin kucaklaşacağına inandığını vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 13:07:24
Güncelleme :15 Ağustos 2008 Cuma 13:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?