6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Ön inceleme yasası' semineri

İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı'nca düzenlenen '4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun' ile ilgili seminer Samsun'da başladı.


Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayan ve 5 ilden üst düzey yetkililerin hazır bulunduğu seminerin açılış bölümünde İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Osman Dıraçoğlu ve Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu birer konuşma yaptı. Osman Dıraçoğlu, Türkiye'nin her alanda kalkınması için ihtiyaç duyulan yapısal değişikliklere hızlı bir tempo ile gidildiğini, idari yapılanmada da büyük bir değişiklik getirildiğini ve getirilmekte olduğunu söyledi.

Osman Dıraçoğlu, katılımcıların ülkede meydana gelen değişim
ve gelişmelerle ilgili bilgiler verilerek bilgilendirileceklerini belirtti. Eğitim Daire Başkanı Osman Dıraçoğlu, katılımcılara seslenerek, "Sizler, böyle bir hizmet içi eğitimle şüphesiz ki görevlerinizde çok daha verimli, çok daha etkin ve çok daha başarılı olmanız sağlanacaktır" dedi.


Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise seminerle ilgili olarak, eğitimin sadece belli dönemlerin, belli sürelerin, belli aşamaların gerektirdiği bir olgu olmadığını, yaşamın her alanında, yaşamı algılamak, yaşamın ve yaşamla birlikte karşılaşılan sorunların aşımında ve hedefe ulaşımında bulunması gereken ve vurgulanması gereken bir kavram olduğuna söyledi.

Bu noktadan bakıldığında kurumlardaki çalışmaların ve eğitim anlayışının sürekli ve sürdürülebilir olmasının çok önemli olduğunu belirten Vali Güzeloğlu, "Eğitim Daire Başkanlığımız gerçekte son yıllarda çok başarılı çalışmalarla merkez ve taşra arasındaki ilişkileri ve eğitim noktasındaki bağlarını kurmakta çok başarılı çizgi izlemektedir" diye konuştu.


Açılışın ardından seminer, panelistlerin konuşmalarıyla devam etti. Samsun, Ordu, Amasya, Çorum, Tokat ve Sinop illerinden vali yardımcıları, yazı işleri müdürleri, idari kurum müdürleri ve emniyet şube müdürlerinin katıldığı seminer, perşembe günü sona erecek.

İha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 15:50:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?