6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Öncelik geri kalmış mahallelerin

'Canikli Hanımlar Buluşuyor' programına katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, hizmette önceliği geri kalmış mahallelere verdiklerini söyledi. 

Canik'in tarihi misyonuna göre hak ettiği yere emin adımlarla ilerlediğini belirten Başkan Osman Genç, 4 yıl önce Canik'in eksikliklerinin belirlendiğini ve bugün ise bu eksikliklerin tek tek giderildiğini kaydetti. Başkan Osman Genç, "Hizmette eşiklik ilkemizden yola çıkarak, ilçemizde hizmetlerimize geri kalmış mahallerimizden başladık. Durum böyle olunca da her mahallemiz hizmetlerimizden nasibini aldı. Artık Canik, 13 mahallesi ve 41 köyü ile büyük bir ilçe oldu. Sorumluluklarımız bir kat daha artırdı. 4 yıl önce şevk, heyecan ve sorumlulukla başladığımız hizmetlerimize aynen devam ediyoruz" dedi. 

Hanımların iş konusundaki istekleri karşısında Başkan Genç, "İlçe halkımızın bir meslek sahibi olması için çeşitli branşlarda kurslar açtık. Bine yakın insanımıza bilgisayar operatörü belgesi verdik. Ev hanımlarımızın ev ekonomilerine katkı sağlamaları için çeşitli kurslar açtık. Geleceğimiz olan gençlerin daha iyi eğitim almaları için elimizden ne geliyorsa yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Artık 'ben her işi yaparım' mantığı bitmiştir. Herkes bir meslek sahibi olmalı. İşte açtığımız ve bundan sonra da açacağımız kurslarımızda bunu gözetmeye çalışıyoruz. Çünkü Canik'te açılacak olan bin 500 kişinin çalışacağı alışveriş merkezi, sağlık yatırımları ve diğer yatırımlar ilçe halkımızın istihdamına katkı sağlayacak. Ama sizlerde kendilerinizi ona göre yetiştirmelisiniz" diye konuştu. 

Eve kapanan ve eğlenmeye hakkı olan hanımların bir araya gelmelerini sağlamak amacıyla bu programı düzenlediklerini belirten AK Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Safiye Öz, bundan sonra her hafta bir mahallenin hanımlarını toplayarak eğlence düzenleyeceklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 15:59:00
Güncelleme :29 Mart 2008 Cumartesi 16:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?