2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öncelik su ve kanalizasyon işlerinde

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, AK Parti'den Belediye Başkanı seçilen İ.Sadık Edis, "Bize verilen bu teveccüh halkımıza hizmet olarak geri dönecektir. İlk etapta su, kanalizasyon, temizlik ve yol sorunlarını çözeceğiz" dedi.


Çiçeği burnunda Başkan Edis yaptığı açıklamada, kolektif bir yönetim anlayışı içinde olacaklarını söyledi. 2010 yılında kanalizasyon üzerinde çalışma yapacaklarını belirten Edis, "Kanalizasyon çalışmalarını bitirdikten sonra 2011 yılı içersinde de Uluçay ve Mencek derelerinin ıslahını yapacağız. Biz bunlarım gerçekleştirirken, ilçeyi sivil toplum kuruluşlarıyla, kaymakamımızla kolektif olarak sorunları birlikte aşacağız. Tek başına bir şeyler yapamayız. Onun için bu bir ekip çalışmasıdır. Bu bir kolektif çalışmadır. Bunun için elimizden ne geliyorsa gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Halkın verdiği her oy bizim şerefimiz ve namusumuz olacaktır" diye konuştu.


Vezirköprü çevre yolunun 2 kilometrelik bölümünün çift yol yapılması için ihalesinin yapıldığını da hatırlatan Edis, yol çalışmalarıyla birlikte Vezirağaç fabrikası ve Bahçelievler hattında bulunan Mirza Çalışkan İlköğretim Okulu'na olmak üzere iki adet üst geçit yapacaklarını açıkladı. İstihdam için ilçenin sektörel bazda teşvik kapsamına alınması yolunda çalışmalarının olduğunu ifade eden Edis, şunları söyledi: "Bunun takipçisi olacağız. Kıratbükü civarında yapacağımız organize sanayinin 2-B Yasası çıktığı zaman çalışması bir an önce başlatılacak. Mayıs ayında çimento fabrikasının temel atma töreni olacak. Bunlar Vezirköprü için büyük gelişmelerdir. Vezirköprü'nün istihdamı için bir kazançtır. Vezirköprü'ye ne kadar iş imkanı sağlarsak hem halkımız için hem ilçemiz için hem devletimiz için hem de yerel yönetim için rahatlık sağlamış olacaktır. İlçenin diğer sorunları olan kaldırımlar olsun, trafik sorunu olsun, otopark sorunu olsun, dolmuş hatları olsun, semt pazarları olsun bunların çalışmaları bir an önce başlatılacaktır. Aldığımız kararların her zaman arkasında olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kimsenin biz basamağı olmayacağız. Kimse bizi kullanamayacak. En önemli konulardan biri de parke fabrikasını faal hale getireceğiz. Üreteceğiz, döşeyeceğiz ve satacağız. Bu yıl içersinde bu da bitecek. İnsanların hakkı hukuku mutlaka korunacaktır."
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 14:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?