2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Onkolojide PET/CT konferansı

Karadeniz Bölgesi'nde ilk defa Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nde bulunan PET/CT adı verilen kanser tarama cihazı ile ilgili konferans düzenlendi.


Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi Kütüphanesi'nde düzenlenen konferansa Samsun ve ilçelerindeki hastanelerde görev yapan doktorlar katıldı. Konferansa konuşması olarak katılan İstanbul Marmara Nükleer Tıp Merkezi'nde görevli Prof. Dr. Hikmet Bayhan, onkolojide PET/CT yöntemiyle kanser teşhisi ve tanısı konusunda bilgiler verdi. Günümüzde hastalıkları biyokimyasal kökenli olduğuna dikkat çeken Bayhan, alınacak tedbirler ve yapılması gerekenleri anlattı.


Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ferhat Günaydın, hastanelerde hizmet veren PET/CT cihazının kanserli dokularının 2 milimetreye kadarını tespit ettiğini söyledi. Başhekim Günaydın, söz konusu cihazın Artvin'den Zonguldak'a kadar olan illerde bulunmadığını dikkat çekerek, yaklaşık 3 ay önce hizmete giren PET/CT cihazı sayesinde 450 hastanın taramadan geçirildiğini hatırlattı.
Konferans sonunda katılımcılara kokteyl düzenlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 19:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?