6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Onlar sahip bekliyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, sokak köpeklerini kısırlaştırdıktan sonra hayvanat bahçesinde vatandaşların beğenisine sunuyor. Vatandaşlar, beğendikleri sokak köpeklerini ücretsiz alarak, sahipleniyor.


Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı Koruma Şube Müdürlüğü 2005 yılından beri sürdürdüğü, 'Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma ve Tekrar Doğal Yaşamlarına Bırakma Projesi'ni geliştirerek, kısırlaştırılan sokak köpeklerinin sahiplendirilmesi için hayvanat bahçesinde sergilemeye başladı. Proje kapsamında Samsun'da bulunan 2 bin tane sokak köpeğinin 3 yıl içinde sahiplendirilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı Koruma Şube Müdürü Veteriner Hekim Nurhan İşler, doğal yaşamdan toplanan köpeklerin kısırlaştırıldıktan sonra tekrar doğaya bırakılmasında sıkıntılar oluştuğunu belirterek, "Biz de belediye olarak, kısırlaştırılan hayvanların sahiplendirilmesi için proje başlattık. Kısırlaştırdığımız sokak köpeklerini, hayvanat bahçesinde sergilemeye başladık. Burada sokak köpeklerinin vatandaşların beğenisine sunuyoruz. Köpeklerin tekrar sokağa salınma ihtimalini göze alarak, 18 yaşındaki küçüklere ve apartmanlarda oturan vatandaşların apartman yönetimi izni olmadan hayvanları vermiyoruz" dedi.


Şehirde mevcut bulunan 2 bin tane köpeği proje çerçevesinde sahiplendirerek tekrar yaşama dönmelerini sağladıklarını vurgulayan İşler, 2 hafta gibi kısa bir süre zarfında 78 köpeği sahiplendirdiklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 15:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?