6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Onlar Türk kültürüne hayran kaldılar

Avrupa ülkelerinden Samsun'a gelen yabancı öğretmen ve öğrenciler, Türk oyunlarını oynadı ve yöresel yemekler yedi.


Samsun Mithat Paşa Lisesi'nin 'Medeniyetlerin Buluşma Noktası Akdeniz' isimli projesi kapsamında İspanya, İtalya ve Yunanistan'dan 11 öğretmen ile 13 öğrenci Samsun'a geldi. Yabancı konuklar için Samsun Öğretmenevi'nde yöresel bir etkinlik düzenlendi. Türk yemekleri ve folklorunun tanıtıldığı etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Bahadır Akyüz, konuk öğretmen ve öğrenciler ile Mithat Paşa Lisesi öğretmen
ve öğrencileri katıldı.


Yemekte yöresel yemekler yendi, Türk oyunları oynandı. Yabancı öğrencilerin Türk oyunlarını hemen kavradığı göze çarparken, Türk öğrencileriyle birlik, berberlik ve dostluk içinde eğlenmeleri ise dikkat çekti. Daha sonra öğretmen ve öğrencilerin evde yaptıkları yöresel yemekler konuklara ikram edildi. Yabancı öğrenci ve öğretmenler, evden getirilen yöresel yemeklerin tadına baktı ve hayran kaldı. Hamsili köfteyi afiyetle yiyen yabancı konuklar, acılı çiğ köftede ise zorlandı. Bu arada, yabancı misafirler tarafından hazırlanan İspanya, İtalya ve Yunanistan yöresel yemeklerinin de tadına bakıldı.


Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, "Yöresel yemeklerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu arada yabancı ülkelerden gelen öğretmen ve öğrencilerin sıcak ve samimi bir şekilde nasıl kaynaştığını görüyorum. Bu da ülkemizin misafirperverliğini ortaya koyuyor" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 12:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?