6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Önümüzdeki 5 yıl 15 yıla bedel'

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "29 Mart 2009 yerel seçimleri ile başlayacak olan 5 yıllık dönem Samsun için 15 yıla eşdeğer bir hizmet dönemi olacaktır" dedi.

AK Parti'nin 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden büyük bir başarı sağlayarak çıkacağını kaydeden Samsun Milletvekili Kılıç, "Samsun'da 5'te 5” hedefini de yineledi. Partisinin Tekkeköy, Canik, İlkadım, Atakum ve Büyükşehir Belediye Başkanlıklarını Samsun halkının destek ve teveccühleriyle kazanacaklarını kaydeden Kılıç, "Gerek merkezi yönetimde gerekse yerel yönetimde proje ve hizmet anlayışımız kurumsallaştı. Artık neyin nasıl yapılacağını belirlemek, ihtiyaçlara göre öncelikler listesini hazırlamak, proje ve ödenek takibi yapmak çok daha kolay. Sistem tam manasıyla yerleşti.

Sayın Başbakan ve bakanlarıyla hükümetin desteği her alanda Samsun'un arkasında. TEKEL binalarının Büyükşehir'e devredilmesi gerektiği söylüyoruz. Maliye Bakanlığı aynı gün harekete geçiyor ve devir gerçekleşiyor. Samsun'un önünü kirleten demiryolu hangarlarının kaldırılmasını istiyoruz. Ulaştırma Bakanlığı aynı gün harekete geçiyor ve arazisi ile birlikte Büyükşehir'e devri gerçekleşiyor. Canik ve Çay Mahallesi gibi bölgelerde gecekondulaşmaya karşı modern kentleşmeyi savunuyoruz. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi kısa zamanda harekete geçiyor ve Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri Samsun'da hayata geçiriliyor. Adalet Sarayı için ortaya koyduğumuz talep aynı hızla kabul görüyor" diye konuştu.

“SAMSUN'A POZİTİF AYRIMCILIK”
AK Parti iktidarında Samsun'un kamu yatırımlarından 'pozitif ayrımcılık'la yararlandığını kaydeden Kılıç, inşaat çalışmalarına başlanan Hafif Raylı Taşıma Sistemi bu duruma örnek göstererek şunları kaydetti:

"Sekizinci 5 Yıllık Kalkınma Programı'na göre merkez nüfusu 1 milyonun altında olan illerde raylı sistem projelerine onay verilmiyordu. Ancak biz istedik ki Karadeniz'in tek metropol kenti Samsun bu imkandan mahrum kalmasın. Kayseri'de, Gaziantep'te yapılırken Samsun seyirci kalmasın. Milletvekilleri olarak belediyemiz ile birlikte kolları sıvadık. İlgili birimleri bizzat Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan talimatlandırdı. Hazine garantisi ile Samsun bu imkanı fırsata çevirdi. Devlet tarafından yapımı sürdürülen hastane ve toplu konut projelerine verdiği destekler nedeniyle olduğu gibi raylı sisteme verdiği destekler nedeniyle de Sayın Başbakanımıza müteşekkiriz."

Samsun'da gelecek 5 yılın yerel hizmetlerin koordinasyonu açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı: "Önümüzdeki 5 yılda Samsun, 15 yıla bedel bir değişim ve dönüşüm yaşayacaktır. AK Parti'nin proje ve hizmet anlayışı Samsun'da da tam manasıyla yerleşmiştir. 5 yılı 15 yıla bedel bir hizmet süreci olarak idrak edeceğiz. Devletin ve hükümetin sunduğu olanaklardan Samsun'un en üst düzeyde yararlanması için milletvekilleri, belediye başkanları ve parti teşkilatı elbirliği ve fikir birliği içinde çalışıyoruz ve çalışacağız. Samsun'da atılmakta olan ve atılacak olan adımlarla inşallah gelecekte 'Samsun Mucizesi' olarak adlandırılacak modern kentleşme başarılarına imza atacağız."

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 15:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 88.226.38.xxx Tarih : 17.12.2008 20:08:31

yaa bırakın bu siyasii demeclerii..Samsun metropolmüş..Samsun pozitif ayrımcılıkmış..Altınkum diye bir yer olduğunu Samsunun BŞBelediye sınırlarında olduğunu heep yazdım..Şimdik gelelim Samsunun gerceklerine..tüm hizmetler merkeze yapıldığını neden görmezlikten geliyorsunuz sayın vekil bey?nerde Altınkumda doğalgaz ? nerde Altınkumda altyapı ? nerde Altınkumda üstyapı.?nerde Altınkumda sosyal etkinlik verebilecek devletin kurumları?nerde Altınkumda AKP li büyükşehir belediye araclarının çalışmaları?nerde bunlar sayın vekil nerdee??bırakın bu siyasi konuşmaları..Size Altınkumdaki eksikleri bizzat buradaki vekillere sor bölümüne yazdım defalarca..ilgi alanınızda olmadığından okumamış olabilirsiniz.!Ben bir Altınkumlu olarak verdiğim vergilerin AKP li Samsun bş belediye başkanının sacıp savurmasına isyan etmekteyim..tüm hizmetler diğğer bölgelere ..paralar bizim cebimizden ..Adaleti siz gösterin mümkünse..çamur ve perişan Altınkum bölgesini görmeniz dileklerimle..