19
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

onurlandıran yemin

Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda bir aylık eğitimlerini tamamlayan 302. dönem 220 tabip asteğmen, 19 Mayıs Kışlası’nda düzenlenen törenle ant içip diplomalarını aldı.

Eğitim dönemini, tabip asteğmenler Tamer Çelik birincilikle, Özcan Kılıç ikincilikle ve Ahmet Uysal da üçüncülükle bitirdi. Dereceye giren öğrenciler, yaş kütüğüne dönem plaketi çaktı ve diplomalarını Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Kemal Ay’dan aldı.
Tümgeneral Kemal Ay, tabip asteğmenler ve sıhhiye erlerin ruhi ve fiziksel yönden dayanıklı birer muharip asker olarak yetiştirildiğini belirterek, "Onları, vatan ve milletimize karşı bağlılık, itaat, cesaret ve şecaat, azim ve dayanıklılık, iyi ahlaka sahip olma, meslek sevgisi, dürüstlük ve görev bilinci, ahlaki ve manevi değerlerle dolu olarak uğurluyoruz" dedi.

Türkiye’nin içindeki coğrafyanın, kıtaların, kültürlerin, iklimlerin, dinlerin ve ekonomik zenginliklerin kesiştiği noktada olduğu için yalnız günümüzde değil, bütün zamanlarda dünya ülke ve uluslarının dikkatini üzerine çektiğini vurgulayan Tümgeneral Ay, "Bu nedenle Anadolu medeniyetlerin beşiğidir. Türk ulusu bu coğrafyanın binlerce yıldır sahibidir ve öylede kalacaktır. Çünkü Türk ulusu insan sevgisiyle doludur. Asla kin tutmaz, barışçı ve sağlam karakterlidir. Türk ulusu var olduğu tarihten bu yana sahip olduğu tüm zenginlik ve güzellikleri diğer uluslarla paylaşmış, insanlığa barışı götürmüştür. Türk ulusunun ayrıldığı her yerde bugün kan, ateş, gözyaşı ve kaos vardır. Türk ulusu asla idare edilmez, idare eder" dedi.
Konuşmanın ardından tören geçişi yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 13:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?