2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Opera ve bale sezonu açılıyor

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Şanal, 2009-2010 sezonunu 1 Ekim'de 'Kamelyalı Kadın' adlı oyun ile açacaklarını söyledi.


2009-2010 yılı temsili sezonunun hazırlıklarına başladıklarına belirten Şanal, 17 Ağustos itibariyle sanatçılarının ve teknik personelinin görevlerine yeniden başladığını dile getirdi.

Bu hazırlıkların birincisi 'Kamelyalı Kadın' adlı ünlü orijinal oyun olduğunu açıklayan Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Şanal, "Çok bilinen bir aşk hikayesi. Bu oyunun reklam jinglerında kullanılıyor ve bilenen müzikleri var. 1 Ekim'de 'Kamelyalı Kadın' ile büyük açılışı yapıyoruz. Bu sezon 7 tane yeni oyunumuz var. 5 tanede eski oyunumuz olmak üzere 12 oyunla devam edeceğiz. Bunların yanı sıra aylık konserlerimiz ve özel gün konserlerimiz de yapılacak" dedi.
Çocuklara ve gençlere özel eğitim etkinlikleri yapacaklarının altını çizen Erdoğan Şanal, her hafta ücret almadan 600 çocuğu salona getireceklerini, amaçlarının tiyatro, opera ve balenin çocukların yaşamlarına katkılarını bir oyun eşliğinde anlatmak olduğunu kaydetti.
Bunların yanı sıra geçen sene kurulan çocuk balesinde yeni bir sınıf daha açacaklarının altını çizen Şanal, "Onun için eylülde başvuruları alacağız. Ekimde seçme sınavlarını yapacağız. Çocuk balemize ve gençlik korumuza bu yıl çocuk koromuzu da ilave edeceğiz" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 15:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?