2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ördekten kene uyarısı

Kırım Kongo Karamalı Ateşi (KKKA) hastalığı bulaştırarak ölümlere yol açan keneler halk arasında korku ve paniğe sebep olurken, Samsun'da bir vatandaş kenelere karşı vatandaşı bilinçlendirmek için ördek kostümü giyip piknik alanında uyarı broşürü dağıttı.


Samsun Büyükşehir Belediyesi Sebze Hali'nde tezgahtar olarak çalışan Eyüp Şahin, son günlerde ülke genelinde kenelerin sebep olduğu ölümlerin artması üzerine vatandaşların dikkatini çekmek için ördek kostümü giydi ve çizgi film kahramanı 'Danılt Amca' karakterinin sesini de taklit ederek piknik alanında broşür dağıttı. Hafta sonu dolayısıyla Doğu Park'ta piknik yapan Samsunlular, karşılarında ördek kostümlü Eyüp Şahin'i görünce çok şaşırdılar. Çocukların yanı sıra büyüklerin de ilgi gösterdiği Eyüp
Şahin, "Son aylarda Türkiye genelinde kenelerin sahip olduğu ölümlerin artması üzerine vatandaşı uyarmak için aklıma böyle bir fikir geldi. Sağlık Bakanlığı'nın bastırdığı keneler ile ilgili bilgi ve kene ısırmasında ne yapılması gerektiğini anlatan broşürleri fotokopi ile çoğaltıp piknik alanında aileleri dağıttım. Amacım, insanların bilinçlenmesi ve kene ölümlerinin önüne geçilmesi" dedi.
Vatandaşlar ise, Eyüp Şahin'in örnek çalışmasını takdirle karşıladıklarını belirterek, kendisine teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 17:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?