6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Organik bakım ürünlerine büyük ilgi

Samsun'da, tek organik ürün satış merkezi olan Canik Belediyesi Organik ve Doğal Ürünler Mağazası'nda (CANİKOM) yetişkinlere ve çocuklara yönelik organik sertifikalı cilt bakım ürünleri büyük ilgi görüyor.

Dünyada başta ABD, Kanada, Avustralya, Japonya ve Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere her geçen yıl daha fazla kişi organik ürün tercih ediyor. Türkiye'de de tüketiciler sağlıklı yaşamak, lezzetli beslenmek, doğayı ve çevreyi korumak için doğal ve organik ürünlere yönelmeye başladı.

Samsun'da Canik Belediyesi tarafından ilk defa kurulan CANİKOM'da bulunan bitkisel karışımlar, özel bitki çayları, kuru meyve-sebze-yemiş, zeytinyağı ve diğer organik bitkisel yağlar, bal, un, arı sütü, polen, bitkisel süt, soyalı ürün, bitkisel gıda takviyesi, organik sertifikalı makyaj-ağız-yüz-vücut-saç bakımı ve anti aging ürünleri, aromaterapi ve masaj yağı, bitkisel sabun, bebek-çocuk bakımı, hediyelik sepet, kitap, dergi, müzik ve video ürünleri Samsunluların ilgisini çekmeye başladı. Özellikle bitkisel gıda takviyesi kapsül ve tabletler, organik sertifikalı cilt bakımı ve makyaj ürünleri daha çok ilgi görüyor.

Canik Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Ercan Bayrak, her türlü organik ürünün bulunduğu CANİKOM'a vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Özellikle yetişkinlere ve çocuklara yönelik organik sertifikalı cilt bakımı ürünleri insanların büyük ilgisini çekiyor. Ayrıca, genetiği değiştirilmemiş soyalı ürünler ve geleneksel lezzeti ile organik kuru meyve-sebze-yemiş en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Organik un, bakliyat, zeytinyağı, bal, arı sütü, polen, özel bitki çayları ise
diğer favori ürünler arasında bulunuyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 12:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zehra UYSAL YILDIZ IP: 88.227.241.xxx Tarih : 10.02.2008 21:03:54

güzel bir gelişme ama her bütçeye hitap etmiyor belediye tarafından yapılan bu çalışma daha uygun ve dar gelirlilerin bütçesinede hitap etmeli bence