6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Organik kahvaltı

Gazi Belediyesi Ekolojik Yaşam Alanı'nda düzenlenen kahvaltıda organik yaşama gönül veren isimler bir araya geldi.

Kahvaltıya Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım'ın yanı sıra, İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci, Devlet Su İşleri çalışanları, Bayındırlık İl Müdürlüğü çalışanları, çevre ilçe ve beldelerden çok sayıda muhtar ve köylerden gelen üreticilerin katıldı. Yalnızca organik ürünlerden oluşan kahvaltıda organik ürünlerin insan hayatı üzerindeki olumlu etkilerinden bahsedildi.

Samsunluların organik ürün bulabilecekleri bir alanın olmadığını ve bu eksiklikten hareketle ekolojik yaşam alanını hayata geçirdiklerini söyleyen Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, "İçerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan ve tamamen doğal şartlarda üretilen ürünlerin yer aldığı yaşam alanımız kısa sürede halkımızın önemli uğrak yerlerinden birisi oldu. Altına imza attığımız her proje gibi bu projemizin de olumlu sonuçlanmasının gururunu yaşıyoruz. Bir kesimin ihtiyaçlarından değil, her kesimin ihtiyaçlarından hareketle sürdürdüğümüz çalışmalarımızın arasında önemli bir yere sahip olan Ekolojik Yaşam Alanı'na katkı veren herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Projenin kısa sürede istenilen seviyeye ulaştığını söyleyen İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci, Başkan Kaldırım önderliğinde başlayan bu hareketin her zaman arkasında olacaklarını ve projeye sonuna kadar destek vereceklerini belirtti.

Yıllardır ekolojik ürünler ürettiklerini, ancak bu özel ürünlerin halka sunulmasıyla ilgili sorunlar yaşadıklarını belirten üreticiler, Karadeniz Bölgesi'nin tek ekolojik yaşam alanını Samsunlularla buluşturduğunu belirttikleri Başkan Kaldırım'a teşekkür ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 14:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?