6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Organik ürünlere ilgi artıyor

Canik Belediyesi tarafından Samsun'da tek ve Karadeniz Bölgesi'nde ilk olan Canik Organik ve Doğal Ürünler Mağazası'na ilgi her geçen artıyor.

 


Organik ürün mağazası açılışındaki gayenin sağlıklı yeni nesillerin yetiştirilmesi olduğunun altını çizen Canik İşletme ve İştikrakler Müdürü Ercan Bayrak, mağazada satılan organik ürünlere Samsunluların ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi. Samsun'da organik ürün üzerine açılan ilk mağaza olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Bayrak, "Mağazamız, Samsun'da hem organik ürün üreticisi ve hem de organik ürün tüketicisinin buluşma noktası olmuştur. Toplumumuzda organik ürünleri ilgi her geçen artmakta. Canik Belediyesi olarak bizde bu bilinç içerisinde sağlıklı yeni nesillerin yetişmesi için gönül rahatlığı içerisinde organik ürünlerin satışını yapıyoruz" dedi.


Organik ve Doğal Ürünler Mağazası'nda nohuttan pirince, fındıktan reçele, baldan zeytinyağına ve makyaj malzemesine kadar bir çok ürünün yer aldığını dile getiren Bayrak, "Belediye olarak bu mağazayı açmamızda gaye, insanlarda organik ürün bilincini oluşturmak. İnsanlarda organik ürün bilincinin yerleştirilmesi, sadece sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olmayacak. Bir yandan toprağımızın biyolojik varlığı korunurken, diğer yandan da hem erozyon önlenecek hem de çiftçilerimizin organik ürün
üretmesine vesile olunarak geliri artırılacak. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için bu şart olduğu gibi, sosyal belediyecilik anlayışının da göstergesidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 01:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?