2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Organlarıyla 5 kişiye umut oldu

Giresun'da 3 gün önce evinin önünde bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 7 yaşındaki Aşkım Muhammet Civeli, organlarıyla 5 kişiye umut oldu. Organları bağışlanan minik Aşkım, sünnet düğünü günü Giresun'da toprağa verilecek.


Giresun'da evinin önünde oynayan ilkokul 2. sınıf öğrencisi Aşkım Muhammet Civeli, bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. İlk olarak Giresun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Civeli, buradan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede Civeli'nin bağlı bulunduğu yoğun bakım ünitesinde dün akşam saat 21.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin isteği doğrultusunda küçük çocuğun karaciğeri, akciğeri, 2 böbreği ile göz kornealarının bağışlanması üzerine bu sabah saat 06.00'da yapılan ameliyat ile organlar alındı. Yaklaşık 2.5 saat süren ameliyatın ardından Aşkım Muhammet Civeli'nin karaciğer, akciğer ve 2 böbreği organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere helikopterle Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Minik Civeli'nin göz korneaları ise OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde nakil yapılmak üzere bekletiliyor.


Baba Erol Civeli, "Çocuğum 3 gün önce kaza geçirdi. Organını bağışlamayı tercih ettik. Çocuğum çok akıllıydı. Şimdi 5 kişiye hayat verecek. Benim çocuğum 1. sınıfı takdirle geçti. Çok başarılı bir çocuktu, cıvıl cıvıldı. Kapının önünde oynarken trafik magandalarının kurbanı oldu. Beyin ölümü gerçekleşen çocuğumun başkalarına hayat vermesi için organlarını bağışladım.

Herkesin organlarını bağışlamasını istiyorum. Yarın sünnet düğünü yapacaktım, sünnetini yapamadım ama cenazesini yapacağım. Çok üzgünüm, Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın" dedi.


Gözyaşlarını tutamayan baba Civeli'yi yakınları sakinleştirdi. Aşkın Civeli'nin naaşı, OMÜ Tıp Fakültesi morgundan alınarak hasta nakil aracı ile Giresun'a gönderildi. Aşkım Muhammet Civeli'nin yarın Giresun'un Piraziz ilçesi Gökçeali köyünde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığına toprağa verileceği bildirildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 14:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?