6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Orhan Hakalmaz coşturdu

Samsun merkez İlkadım Belediyesi'nin organize ettiği "Geleneksel Ramazan Günleri" etkinliklerinde hayranlarıyla buluşan ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz, seslendirdiği türkülerle hayranlarına keyifli bir gece yaşattı.


İlkadım Belediyesi'nin Geleneksel Ramazan Günleri etkinliklerinin 12. akşamının konuğu sanatçı Orhan Hakalmaz, yaklaşık 2.5 saat süren konserinde, sevilen türkülerini seslendirerek büyük alkış topladı. Çadırı hınca hınç dolduran Samsunlular, Orhan Hakalmaz'ın türkülerine eşlik ederek büyük coşku yaşadı.
Doğup büyüdüğü şehre gelmekten büyük bir onur ve gurur duyduğunu dile getiren Orhan Hakalmaz, "Bana gösterdiğiniz bu ilgi beni oldukça mutlu etti. Bir sanatçının en çok haz duyacağı sevenlerinin kendisine gösterdiği ilgidir. Hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.


Konuşmasının ardından eski ve yeni, sevilen ve beğenilen türkülerini büyük bir ustalıkla okuyan Hakalmaz, konserinin ilerleyen saatlerinde 10 yaşındaki Sinem Üslü'yü sahneye çıkardı. Hakalmaz'ın konser öncesi dinleyerek hayran kaldığı küçük Sinem'den sazı ile bir türkü okumasını istedi. "Bir fırtına Tuttu Bizi" adlı türküyü, büyük bir ustalıkla çaldığı sazı ve harika sesi ile okuyan Sinem'i Samsunlular büyük bir coşku ile alkışladı.


Konserin sonunda sanatçı Orhan Hakalmaz, babası Nuri Hakalmaz'ı sahneye çağırarak, "Benim bu seviyeye gelmeme, sanatçı olmama sebep olan en büyük destekçim babamdır. Kendisine çok minnettarım" diyerek, babasının ellerinden öptü. Daha sonra Orhan Hakalmaz'ın babası Nuri Hakalmaz, Mustafa Kemal Atatürk'ün sesine benzeyen ses tonu ile Atatürk'ün Nutku'nu okudu. Sanatçının babası Nuri Hakalmaz, çadırı dolduran insanlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.


Gecenin sonunda Orhan Hakalmaz'a, Geleneksel Ramazan Günleri anısına plaket ve çiçek takdimi yapıldı.


Konseri, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci ve çadırı ağzına kadar dolduran binlerce insan izledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 15:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?