2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Orman köylülerine ek gelir

BAFRALI ORMAN KÖYLÜLERİNE EK GELİR

Bafra Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Samsun'un Bafra ilçesinde orman köylülerine ek gelir sağlamak için kayın mantarı yetiştiriciliği yapılıyor.

Bafra Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan kayın mantarı yetiştiriciliğinin ikinci aşaması olan ormanlarda kayın mantar yetiştirme çalışmalarının başarılı bir şekilde devam ettiği bildirildi. Amasya Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya'nın direktifleri doğrultusunda 2008 yılının sonbaharında Yrd. Doç. Dr. Kerim Güney'in gözetiminde başlatılan çalışmalar sonucunda ikinci aşama olarak çalışmaların ormanlara taşınarak köylülere ek gelir olması sağlanıyor.

Kayın mantarı yetiştiriciliği konusunda bir açıklama yapan Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, "Bilindiği gibi gelişmekte olan ülkelerdeki protein ihtiyacını karşılayacak alternatif ürün gruplarından biri de kültür mantarcılığıdır. Ülkemizde kültür mantarları arasında en çok tanınan ve üretilen beyaz kültür mantarı (agaricus) türleri olup bunu kayın mantarı ya da istiridye mantarı (pleurotus) türleri takip etmektedir. Kayın ormanlarında mantarların üretimi ise kesim alanında kalan dip kütükler o bölgede çalışmış köylülerimize verilmek suretiyle uygulanmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 12:23:04
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 21:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?