4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Orman şehidi genç mühendis toprağa verildi

Antalya’dan, Orman Genel Müdürlüğü’ne ait TC-HCD adlı helikopterle Türk Bayrağı’na sarılı tabutla getirilen ve Samsun 19 Mayıs Stadı yanındaki çim sahaya indirilen Abdullah Aydın’a (32) ait cenazeyi, Vali Mustafa Demir, Orman Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ulukanlıgil, Ankara Orman Bölge Müdürü Hüseyin Avni Çatal, Amasya Orman Bölge Müdürü Mehmet Yaşar, Samsun Orman İşletme Müdürü Hüseyin Özbay, Canik Belde Belediye Başkanı Osman Genç, orman mühendisleri, orman muhafaza memurları, gencin babası Mahir Aydın, amcası Yaşar Aydın ve yakınları karşıladı.

Yanarak hayatını kaybeden Abdullah Aydın’ın cenazesi, jandarma ve polis eskordu eşliğinde Samsun’un merkez Sarıbıyık Köyü’ne götürüldü.

Sarıbıyık Köyü İmamı Ahmet Gökyar’ın köy mezarlığı yakınında kıldırdığı cenaze namazının ardından Vali Mustafa Demir ve Orman Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ulukanlıgil birer konuşma yaptı. Vali Mustafa Demir, "Samsun’da bir ay içinde 1’i polis, 1’i asker ve 1’i de bu kardeşimiz olmak üzere 3 şehidimizi toprağa vermenin hüznünü yaşıyoruz. Mekanı cennet olsun" dedi.

Ahmet Ulukanlıgil ise, "Ülkemizde son olayla birlikte şehit sayımız 89 oldu. Bir fidanımızı kurtarmayı vatan kurtarmak kadar kutsal sayan orman işçilerimiz ve memurlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gencecik yaşta hayatını kaybeden kardeşimiz de şehit olmuştur. Başımız sağ olsun" diye konuştu.

Karşılamaya ve cenazeye iğne yapılarak uyutulan tansiyon hastası anne Elmas Aydın’ın (73), katılmadığı öğrenilirken, kız kardeşi Gülsen Aydın (30) ise diğer kadınların yanında sessizce gözyaşı döktü. Ölen mühendisin amcası Yaşar Aydın ise yeğeninin resmi yanında, "1979 yılında evim yandığında eşim Şaziye ile o yıl 8 yaşında olan oğlum Cengiz’i kaybetmiştim. Onlar da yanarak öldü. Şimdi de oğlumun yaşıtı yeğenim yine yanarak hayatını kaybetti. Allah’ım dayanma gücü ver" diye yalvardı.
Cenaze namazının kılınmasının ardından genç mühendis köy mezarlığında toprağa verildi.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 21:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?