5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Ormana yapılan evlere tahliye

Samsun'un Alaçam İlçesi'ne bağlı Taşkelik Köyü Doğan Yuvası Mahallesi'nde orman arazisine 20 yıl önce yapılan 3 ev, Alaçam Orman İşletme Şefliği'nin talebi üzerine mahkeme kararıyla tahliye edildi. 

İlyas Keskin tarafından yaklaşık 20 yıl önce yapılan 3 adet bina, jandarma ekiplerinin aldığı geniş güvenlik önlemi yardımıyla Alaçam İcra Müdürlüğü tarafından boşaltıldı. Eşyalarıyla sokakta kalan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. 15 kişilik 3 ailenin babası İlyas Keskin (73), mağdur olduklarını ve yetkililerden yardım beklediklerini, henüz nedenini bilemedikleri bir şikayet üzerine evlerinin mühürlendiğini kaydetti. Keskin, "1940 yılından bu yana Alaçam'ın Taşkelik Köyü'nde oturmaktayım. 1997 yılında beni, 'orman arazisine ev yaptı' diye şikayet ettiklerini tahmin ediyorum. 9 senedir süren mahkeme sonucunda bugün benim ve çocuklarımın evi mühürlendi. Ben hasta yatarken beni evimden dışarı attılar. Burada başka yerimiz yurdumuz yok, şimdi ne yapalım, nereye gidelim?" dedi. 

Kaçak binaların sahiplerinden Salih Keskin (34) ise "30 senelik ömrümü verdiğim, 100 bin YTL'lik sermayemiz bir anda yok sayıldı. Biz günlük çalışıp gün yiyen insanlarız. Tütün yapıyoruz, tütün para etmiyor. Bizim buralardan başka yerlerde yıkılacak, mühürlenecek ev yok mu? Bizi evimizden dışarı attılar. Biz çok zor şartlar altında mücadele ediyoruz. Devlet bu arazileri bize satsın, biz devlete borçlanalım. Borcumuzu çalışarak öderiz. Bugün mühürlenen binalar her biri 20 yıllık, biz ormanı yakıp yıkmadık ki, bugün bu binaları mühürlüyor, eşyalarımızı dışarı atıyorlar" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 10:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?