5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Örnek üniversiteliler

Samsun'da, İlk Kademe Gazi Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından Gazi Beldesi'nde yaşayan öğrencilere yönelik olarak geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde başlatılan ve bu dönemde sürdürülen takviye ders kurslarına üniversite öğrencilerinden destek geldi. 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisi 7 genç biraraya gelerek, Gazi Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından başlatılan takviye derslerde eğitim vermeye başladı. Farklı branşlarda eğitim alan ve öğretmen olmaya hazırlanan Tuba Poyraz, Emrah Şenel, Nail Aydın, Yasemin Ceviz, Suat Öztürk, Gülsüm Kobalaz, Levent Şahin adlı gençler Türkçe, Matematik, İngilizce ve Müzik derslerine katılarak gönüllü öğretmenlik yapmaya başladı. 

Önümüzdeki senelerde kendilerinin de öğretmen olacaklarını ve bu kurslara katılarak hem kendilerini öğretmenliğe hazırladıklarını hem de bilgilerini öğrencilerle paylaştıklarını söyleyen Tuba Poyraz, Gazi Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin başlattığı uygulamanın öneminden bahsederek, bu uygulama içerisinde yer almak istediklerini, bu isteklerini Merkez Başkanı Ayşe Kaldırım'a ilettiklerini ve isteklerinin kabul edildiğini kaydetti. Kendisinin de Gazi Beldesi'nde yaşadığını söyleyen Yasemin Ceviz ise yaşadığı beldedeki ilköğretim çağındaki öğrencilerle bilgilerini paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. 

Öğrencilere desteklerinden dolayı teşekkür eden Gazi Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Ayşe Kaldırım, "Çocuklarımıza yönelik başlattığımız takviye ders kurslarına gençlerimizden destek gelmesi bizleri çok sevindirdi. Asıl amacımız olan birlik ve beraberliğe çok güzel bir örnek olan bu davranış belki de bir çok çocuğumuzun yarınlara umutla bakmasına yardımcı olacaktır" dedi. 

Farklı branşlarda Gazi Beldesi'nde yaşayan ilköğretim çağındaki tüm öğrencilere ücretsiz olarak takviye ders kurslarından geçtiğimiz dönem bin 25 öğrenci faydalandı. Bu dönemin başlamasıyla birlikte 447 öğrenciye takviye dersler verilmeye başlandı. Kurslar eğitim dönemleri haricinde yaz dönemlerinde de devam ettiriliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 03:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?