4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Örnek vatandaştan belediyeye jest

Samsun’un Atakum Beldesi’nde yaşayan bir vatandaş, Atatürk Bulvarı’yla kesişen Barış Bulvarı’nın yapılmasının önündeki en büyük engel olan ve üzerinde 2 ve 3 katlı iki binası bulunan 910 metrekarelik arsayı 580 metrekarelik arsa karşılığında Atakum Belediyesi’ne devretti.

Cumhuriyet Mahallesi’nde, Atatürk Bulvarı ile yeni yapılacak Barış Bulvarı’nın kesiştiği yerde bulunan 910 metrekarelik arsasının evler hariç piyasa değerinin 273 milyar lira olduğu öğrenilirken, Hayrettin Bekar(78), "Ne 273 milyar lirası. Başkan Adem Bektaş’tan başkası 1 trilyon lira verse ben burayı vermezdim. Bu arsa karşılığında bana verilen 580 metrekarelik arsa da belediyeye verdiğim arsanın hemen yanında" dedi.

Arsayı devralır almaz hemen üzerindeki binaları yıktıran Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş ise Hayrettin Bekar’ın örnek bir vatandaş olduğunu dile getirerek, "Barış Bulvarı üzerinde binalar olan bu arsa yüzünden tamamlanamıyordu. Hayrettin ağabeyle masaya oturarak işi çözüme kavuşturduk ve hemen binaları yıkmaya başladık. Hayrettin ağabeye aldığımız arsanın hemen yanında belediyemize ait 580 metrekarelik arsayı verdik. Buradaki arsanın ve üzerindeki binaların inşaat haklarını toplayıp başka bir yerde o inşaat haklarını kullandıracak arsayı verdik. Hayrettin ağabeyin bir mağduriyeti yok. Bizimle uyumlu bir şekilde anlaştığı için kendisine minnettarız. Bizden önceki belediye yönetimiyle anlaşma zemini sağlanamamıştı" diye konuştu.
Barış Bulvarı’nın Büyükşehir Belediyesi tarafından en kısa sürede bitirileceği de kaydedildi.

samsun
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 16:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?