2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ortaöğretim öğrencileri proje yarışması

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından organize edilen "Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Proje Yarışması" Samsun Bölge Sergisi Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) başladı.


OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmaya OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, YÖK Üyesi ve Rektör Yrd. Prof. Dr. Sait Bilgiç, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Reşit Özkan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Alican Usta, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sergide Samsun, Ordu, Giresun, Sinop, Amasya, Kastamonu ve Tokat illerinden 69 proje yarışıyor. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ve diğer protokol
sergiyi gezerek yarışan öğrencilerden eserleri hakkında bilgiler aldı. İlginç projelerin yarıştığı organizasyon sonunda dereceye giren 13 eser Ankara'da yapılacak Türkiye geneli yarışmada Karadeniz Bölgesi'ni temsil edecek.


TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Reşit Özkan, yarışmanın 1969 yılından itibaren yapıldığını, yarışmaya her yıl ilginin biraz daha arttığını ve bu durumun kendilerini sevindirdiğini söyledi. Özkan, "Projenin amacı öğrencilerin araştıran, yorum ve ekip çalışması yapabilen ve bilgiyle donatılmış kişiler olarak değişik alanlarda öğrencileri rekabet ortamına hazırlamak, ülkemizin kalkınma ve gelişmesinde rol alan lider bir şahsiyet olarak geliştirmektir" dedi.


OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, son organizasyonların 4-5 yılda Anadolu'da bölgeler oluşturularak yaygınlaştırılmasının sağlandığını ve bu bölgelerin oluşturulmasıyla liseli öğrencilerin hazırladıkları projelerin sayısını arttırmasına faydalı olduğunu söyledi. Akan, "Sergiyi gezdiğimizde ilginç buluşlar görüyoruz. Bu projeler ileride analiz eden, düşünen kafalar rahatlıklar yeni bir ürün geliştirebilir ve yenilik ortaya koyabilir. Bunlar projeler ticarete döküldüğünde ülkeye ciddi bir kazanç sağlar.


Samsun'da yarışmanın bölgeler bazında yapılmasıyla projelerde ciddi artışlar oldu. Önemli olanın bu projeleri geliştiren öğrencilerin üniversite ve üniversite sonrası bir laboratuar kişiliği ve proje geliştirme yeteneğini kazanmalarıdır. Esas üretim ondan sonra gelecek. Bizim bu kafalara ihtiyacımız var. Bu organizasyonlarda öğrenciler açısından bir basamaktır" şeklinde konuştu.
3 gün devam edecek "Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Proje Yarışması" 9 Nisan Perşembe günü sona erecek.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 17:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?