2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OSB'nin elektrik sorunu çözülüyor

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kavak Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) elektrik sorununun giderilmesi amacıyla yaklaşık 5 milyon TL'lik yatırım yapılacağını söyledi.


Kavak OSB Müteşebbis Heyeti toplantısı, Vali Güzeloğlu başkanlığında Kavak Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanı sıra, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Kavak Kaymakamı Kenan Eskin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu, Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici ve İl Genel Meclis üyeleri katıldı.

Kavak OSB'de önceki yıllarda alt yapıyla ilgili önemli gelişmelerin yaşandığını belirten Vali Güzeloğlu, OSB'de yol kavşağı, geçişi ile alt yapı çalışmalarının iyileştirilmesi ve buna bağlı olarak temel beklentilerinin karşılanmasının tamamlandığını dile getirdi.


Geçen yıl başlayan ve özellikle sanayici açısından hayati derecede önemli olan elektrik için trafo binasına ile alan ölçeğindeki alt yapı ve zemin çalışmalarının tamamlandığının altını çizen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "2009 yılı içerisinde trafo binasını da tamamlayarak, müteşebbis heyetimizin imkanlarıyla trafo yatırımımızı ve güç merkezimizi bitireceğiz. Yaklaşık 5 milyon TL'ye mal olacak olan bu yatırım, Kavak'taki sanayi gelişmesinde ve OSB'deki alt yapının ideal ölçeğe taşınmasında çok önemli açılım ve dönüm noktası olacak.

Kavak OSB'de 8 iş yeri faaliyette olup, 250'yi aşkın işçi istihdam edilmektedir. Ayrıca, devam eden 1 iş yeri inşaat halinde ve 2 yatırımcımızda projelendirme çalışmaları sürmektedir" dedi.


Güzeloğlu, 2009 yılında tamamlanmış alt yapısıyla Ankara-Samsun karayolu bağlantısının tamamlanmasıyla elektrik ve enerji hatlarındaki sorunun giderilmesinin ardından Kavak OSB'de yer tahsis noktasında yatırımcı sayısının artacağını ifade etti

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 10:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?