6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

OSB'nin kavşak sorunu çözülüyor

Samsun Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Kavşağı'nda 12.5 milyon YTL'ye mal olacak olan üst geçit ve dere ıslahı çalışmasının 7 ayda bitirileceği açıklandı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına yaklaşık 20 gün önce başlanan Samsun 10. Bölge Hududu Devlet Yolu Kutlukent ve Organize Sanayi Kavşağı'nda incelemelerde bulundu.

Güzeloğlu'nun incelemelerine İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu, Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara ve Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Özer de eşlik etti. Abdulkadir Uraloğlu, proje ile ilgili Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na bilgi verdi.

Bugüne kadar bu bölgeye alt yapının eksik olduğunu dile getiren Güzeloğlu, "Kavşak ve yol bağlantısı konusunda talep edilen kanal çalışması Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, OSB'de bulunan sanayiciler katkı koyarak çok hızlı bir şekilde bugüne kadar geldi. Kanaldan kavşağa kadar olan bu projenin yapılmasını herkes bekliyordu. Bu da başlatıldı. İnşallah 2009 yılın ilk 6 ayında sona erecek. OSB'ye yakışan, yaraşan ve eksikliği giderecek ve aynı zamanda trafik kazasıyla yaşanabilecek insan hayatının risklerini en aza indiren bir projedir. Bundan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Kanaldan kavşağa kadar olacak olan üst geçit 700 metre uzunluğunda ve 5 tane giriş kolundan oluşacak. Toplam uzunluğu 3 kilometreyi bulacak üst geçit projesi ile dere ıslahı çalışmasının, 12.5 milyon YTL mal olacağı ve yaklaşık 7 ayda bitirileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 20:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?