2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OSB'nin yönetimi sanayicide olmalı

Tekkeköy’de fuar ve kongre merkezi olarak ayrılan 400 bin metrekarelik arsanın STSO’ya devredilmesi gerektiğini söyleyen AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, “Bu proje baştan sona sanayiciler tarafından yapılmalı.Vekiller, Vali ve Belediye Başkanı da bu sürece katkı sağlamalı” dedi.


AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, STSO Başkanı Zeki Murzioğlu’nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, STSO’dan çok yüksek beklentiler olduğuna dikkat çekti. Kılıç, şöyle konuştu: “Öncelikle bu beklentileri kontrollü bir şekilde karşılamak gerekiyor. Atacağınız her büyük adımda, ihtiyaç duyduğunuz her alanda ve her yerde AK Parti Samsun Milletvekilleri olarak yanınızda yer alacağımızı bilmenizi isterim.

Öncelikler listesini çok sağlam bir çalışmayla şekillendirmeniz hepimiz için yol gösterici olacaktır. Kanaatimce birinci öncelik; Samsun’a bir fuar ve kongre merkezi kazandırılmasına yönelik bizler tarafından arazi hazırlığı yapılarak başlatılan çalışmanın STSO tarafından üstlenilmesidir. Zira bu projenin asıl sahibinin STSO olması gerektiğini düşünüyorum. Bu projenin başlatılması ve tamamlanması kadar işletilmesi de önemlidir. Kongre merkezi, fuar alanları ve fuayeler, oteli ve ofisleri ile birlikte düşünülecek bu projenin Samsun’a katkıları hayal ötesi olacaktır. Bu adımın atılması acildir.

Yaklaşık 400 bin metrekarelik yer hazır, niyetler aynı yönde. Gerekirse bu arsanın süratle STSO’ya devri gerçekleştirilmeli. Çok önemsediğim ikinci husus ise; Samsun Organize Sanayi Bölgesi yönetiminin artık bir an evvel sanayiciler tarafından devralınmasına yönelik adımların hızlandırılmasıdır. Özel sektörün üretim ve ihracat üssü olan bir OSB’nin idarecisinin devlet tarafından atanmış bir müdür, müteşebbis heyet başkanının da bir vali olması artık sosyalist ekonomilerde terkedilmiş bir modeldir. Piyasa ekonomisinde, özel sektörün bu kadar güçlendiği bir ekonomik modelde devletin sanayiciyi yönetmesi gibi bir ayıptan süratle kurtulmalıyız.”
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 13:39:45
Güncelleme :4 Mart 2009 Çarşamba 16:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?