2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OSMY Başkanı Yarımağan, Samsun'da

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSYM'nin ciddi anlamda Türkiye'de çok sayıda sınavı yürüten bir kurum haline geldiğini söyledi.

Yarımağan, 2009 yılında yapılacak olan sınavların genel konular ile ilgili ve Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) aldığı kararlara göre değerlendirmeler yapmak üzere toplantı yaptı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) toplantı salonundaki görüşmeye OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, ÖSYM Samsun İl Temsilcisi Prof. Dr. Faruk Alpaslan, rektör yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.


ÖSYM'nin ciddi anlamda Türkiye'de çok sayıda sınavı yürüten bir kurum haline geldiğini dile getiren Ünal Yarımağan, "2008 yılında yaptığımız çeşitli düzeydeki sınavların sayısı 40'a yaklaştı. Bu sınavlara giren adayların sayısı 5 milyonu aştı. Bu sınavları sadece ÖSYM'nin 300 kişilik kadrosuyla yapmıyoruz. Bu kadroya ek olarak 151 sınav merkezimizdeki yöneticilerimiz sınavlarda görev alan tüm öğretim üyesi ve öğretmenlerde destek veriyor. Bu kadar geniş bir katılımın gerektiği sınavları yürütebilmek için senede 1 kez olsun sınav yöneticilerimizle bir araya geliyoruz. 2009 yılının toplantılarının 7.'sini Samsun'da yapıyoruz. 8 merkezde bu toplantıları yapmaya karar verdik. Çok büyük olmayan gruplar halinde tartışmalarımızı ve görüşlerimizi sunuyoruz. Bu toplantının başarılı ve yararlı olmasını diliyorum" dedi.


ÖSYM'nin üniversite sınavına giren kişilerin hayatında dönüm noktası oluşturan sınavın merkezi olduğunu belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, merkezin en önemli özelliğinin toplumda yüzde 100 bir güven sağlamış olduğunu, bu güvenin sınavlarda hiç bir tereddüt ve şüpheye bırakmayacak şekilde düzenli bir biçimde yapması olduğuna işaret etti. 1 gün sürecek olan toplantı daha sonra basın mensuplarına kapalı bir şekilde devam etti.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 16:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?