5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Ot süpürgesi teknolojiye direniyor

Samsun'un Vezirköprü İlçesi İncesu Köyü sakinleri, süpürge otu üretip imalatını yaparak geçimini sağlıyor. 

İlçeye bağlı İncesu Köyü'nde ot süpürgesi üretimi teknolojiye rağmen devam ediyor Yılda yaklaşık 500 bin civarında süpürge imalatı yapan İncesu Köyü halkı, "Yıllardır biz ot süpürgesi üretimi yapıp geçimimizi sağlıyoruz. Tohumunu yem fabrikalarına veriyoruz. Kavşaklarını saman olarak kışın hayvanlarımıza yediriyoruz. Ayrıca yakacak olarak da kullanıyoruz" dedi. 

Oldukça zahmetli olan süpürge üretimini yaptıktan sonra eskiye oranla pazarlama sıkıntısı çekmelerine rağmen yine de satışların fena olmadığını söyleyen Veli Sağlam, "Ürettiğimiz ve imalatını yaptığımız süpürgeleri çevre il ve ilçelere gönderiyoruz. Elektrikli süpürgesi olanlar bile bu süpürgeleri almaya devam ediyor. Elektrikli süpürgeyle her yer süpürülmüyor. Merdivenler, dış mekanlar ve sokakların süpürülmesinde ot süpürgeler kullanılıyor. Bu nedenle mutlaka her evde ot süpürgesi bulunmaktadır" diye konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2006 Pazar 13:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MAHMUT CIBIZ IP: 78.182.237.xxx Tarih : 11.08.2011 17:04:50

merhaba  giresun alucra suyurdu köyünden mahmut yaptığınız iş gerçekten zahmetli benin size bir önerim tabure sandelye  çeşitleri gibi  daha değişik  birşeyler yardımcı olabiliriz tüm köylülere bu konuyla ilgili......