6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Otel inşaatı neden gecikti?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 160 milyon dolara mal olacak alışveriş merkezi ve otel yapımıyla ilgili gecikmenin kendilerini de rahatsız ettiğini, otel için parayı verecek olan ana firmanın sermaye değişimi nedeniyle bazı gecikmelerin yaşandığının kendilerine bildirildiğini söyledi.


Büyükşehir Belediyesi Meclisi ekim ayı toplantısı, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından, gündem maddeleri komisyonlara havale edildi. Toplantı sonunda Atatürk Bulvarı kenarında, eski otogarın bulunduğu alanda yaklaşık 34 bin metrekare alan üzerine yapımı planlanan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından arsası 33 milyon dolara satılan 'Ancora Samsun Projesi' ismi verilen alışveriş merkezi ve otel yapımıyla ilgili CHP Grup Başkan Vekili Cemal Ulusoy, bilgi verilmesini talep etti. Mecliste 13 Nisan'da temeli atılan ve halen yapımına başlanmayan otel ve alışveriş merkezinin yapımıyla ilgili sorun olduğu ve otelin yapılmayacağı yönündeki spekülasyonlar dile getirildi.


Konu hakkında meclis üyelerine bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bilgi kirliği olduğunu, konunun tam olarak araştırılmadığını kaydetti. Otel ve alışveriş merkezi yapımı için Acteeum Group'un ihaleyi aldığını, firmanın bir aracı emlaktan dönüşüm firması olduğunu, inşaatı yaptıktan sonra devredeceğini, parayı verecek olan asıl firmanın Avusturya'da bir özel banka olduğunu belirten Yılmaz, bankanın sermaye değişimi yaşayacağını, yeni ortakların katıldığının kendilerine Acteeum Group tarafından bildirildiğini açıkladı.


Yeni yönetimin Samsun'daki otelle ilgili yeni bir proje hazırlattığını, bunun da zaman kaybına neden olduğunu ifade eden Yılmaz, "Endişe edecek bir şey yok. Otel yapılacak. Firmayla sürekli görüşüyoruz. Bayramdan sonra başlayacaklarını bildirmişlerdi. Biz de durumu değerlendirerek, kendilerine otopark bölümünün yapılması ve zemin fore kazıklarının çakılması için acele edilmesi, hiç olmazsa proje hazırlanana kadar bunların yapılmasının zaman kaybını önleyeceğini söyledik. Acteeum Group, inşaatları yapacak olan firmalarla gerekli anlaşmaların yapıldığını dile getirdi. Sorun yok. Ama yaşanan gecikme kamuoyu kadar beni de rahatsız etti” diye konuştu.


33 milyon doların üçte birinin tahsil edildiğini, tapunun da üçte ikisinin devredildiğini ifade eden Başkan Yılmaz, inşaat tamamlana kadar söz sahibi olduklarını, 2010 yılına kadar taahhütlerin yerine getirilmediği takdirde firmanın yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalacağını da hatırlattı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 19:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?