2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Otel yatırımcılarına çağrı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, şehre 2 adet 5 yıldızlı turizm oteli yapmak istediklerini, otel yapmak isteyen yatırımcılara gerekli konularda kolaylık sağlayacağını söyledi.


Başkan Yılmaz, AK Parti Çiftlik Seçim Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ve partililerin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, Samsun için 5 yıldızlı otelin çok önemli olduğuna değinerek. oteli olmayan bir şehri evinde misafirini ağırlayamayacak bir eve benzettiğini söyledi.


Kentte diğer otelleri küçümsemediğinin altını çizen Yılmaz, "Biz, Samsun'a 5 yıldızlı 2 otel yapmayı düşünüyoruz. 5 yıldızlı otellerimizle birlikte Samsunumuzun konaklama meselesi çözülecektir. Aynı zamanda kentimizde oteller sosyal hayata büyük oranda hareketlilik kazandıracaktır. Büyük Otel kapanmadan önce birçok çeşitli sosyal faaliyetlere ev sahipliği yapıyordu. Otel ile ilgili birkaç alternatif var. Bunlardan bir tanesi DLH İnşaat Bölge Müdürlüğü'nün yanında Makina İkmal Başmühendisliği'nin yanındaki ambarlar var.

Buradaki yer ile ilgili konuyu Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'a ilettim. Yer ile ilgili sorunların aşılacağına inanıyorum. Bazı yatırımcı gruplara fizibilitelerini ve tekliflerini getirmelerini istedik. O bölge deniz kenarına yakın olduğu ve kıyı kenar çizgisi problemi olmadığı için özellikle oranın olmasını istedik. Samsunumuza 5 yıldızlı otel yapmak isteyen girişimcilere geliştirebileceğimiz ve oluşturabileceğimiz yerlerimiz var. Buradan seslenmek istiyorum, ilimize 5 yıldızlı otel yapmak isteyen turizm yatırımcısına şehrimizin nadide otel yapımı ile ilgili konularda kolaylık sağlayacağımızı bilinmesini istiyorum. Kentimizin konaklama ile ilgili sorunun 2 sene içinde çözülmesi gerekiyor" dedi.


Bilindiği gibi eski otogar ve sebze meyve halinin olduğu yere kompleks yapılması anlaşmasının daha önce yapıldığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, firmanın ekonomik boyutunun kısıtlı olmasını gerekçe gösterdiğini, kendilerinden süre uzatımı talebinde bulunduğunu, bu duruma asla izin vermediklerini, 2010 Mart ayına kadar tesisin yapılıp bitirmedikleri takdirde sözleşmeyi feshetme haklarının olduğunu kaydetti.


5216 Büyükşehir Belediyesi Yasası ile birlikte sınırlarının büyüdüğünü hatırlatan Başkan Yılmaz, "Sınırlarımız içerisine orman köy statüsünde olan 107 köy Büyükşehir sınırları içerisine girdi. 107 adet köyün 70 adetini gezdik. Köylerin özellikle içme suyu problemi olduğu gördük. Hijyen içme su kalitesiyle ilgili tereddütler vardı. Bu köylerin içme suyu meselesi sağlık ile ilgili meselesi bir problem olduğu için kendimize dert edindik. 2009 yılı içerisinde 107 köyün içme suyu meselesini çözeceğiz" diye konuştu.


Ayrıca, Raylı Sistem Projesi ile ilgili inşaatın devam ettiğini, bahar ayları gibi çalışmaların temposunun artacağını ifade eden Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistem ile ilgili 45 bin euro ödeme yaptıklarını, bununla birlikte inşaatın iktisadi durumuyla ilgili problemin çözüldüğünü, çalışmanın ise 2 sene içerisinde sonuçlanacağını açıkladı.


Devam eden ve yapılması düşünülen projelerle ilgili bilgi veren Yılmaz, şunları söyledi: "Büyük Atık Su Arıtma Projesi ihalesi son aşamadadır. 27 Mart tekliflerin son tarihi olarak belirlendi. 20 firma ihaleye katılacak. Nisan ayı içerisinde atık su ihalesini yapacak olan firma belli olacak. Haziran gibi tesisin temelini 300 dönümlük arazi üzerine atmış olacağız. Ayrıca, 2009 yılı içerisinde Tekkeköy'de yapılması düşünülen Uluslararası Spor, Sergi ve Kongre Merkezi'ni büyük ölçüde önemsiyoruz. Yer ile ilgili bazı tereddütlerimiz var. Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi ihtiyaçlarımıza cevap verebilecek bir tesis yapmak istiyoruz. 15-20 milyon TL tutarında olacak bu proje 2010 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Eski Sigara Fabrikası ile ilgili temaslarımız devam ediyor. Çeşitli firmalarla kompleks yapılması ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor."

İha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 13:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mk IP: 81.213.80.xxx Tarih : 20.02.2009 15:26:13


evet sayın başkan hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyor..iyi güzelde..Altınkumda bizler bahcelerimizdeki b?k çukurlarını kullanıyoruz haleen..yollarımız yer yer ham yol..bazı yollarda incecik mıcır..değil kaldırım yürüyecek normal temiz yollarımız bile yok..otobüs durakları 1 tabela ve buna baglı bir levha.saatte biir gelen otobüsü beklerken yagmurdan sıgınacak ve oturacak bir yer bile yok..dogalgaz olmadıgından burdaki vatandaşlar magdur...araziler yer yer 1 metre yagmur sularıyla doluyor.fakülteye raylı sistem projesinde bizlerin yeri neresidir..Akşam saat 18:00 den sonra fakülteye buradan nasıl ulaşılıyor haberiniz varmıdır?.hizmet aşkıysa alın size hizmet adresleri sayın başkan..makyajla olmuyor bu işler..önce bizleri(Altınkum..çatalçam ve taflanı)çamurdan kurtarıp temel hizmetleri yapmanız lazım degilmidir?? saygılar..secimde bol bool şanslarr..