6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Otistik çocuklara sağlık taraması

Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) öğrencileri, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu'nu makamında ziyaret etti. OÇEM öğrencileri, aile hekimliği kutlamaları programı dahilinde sağlık taramasından geçirilecek ve fizyoterapist ihtiyacı karşılanmaya çalışılacak

OÇEM Müdürü İrfan Yetik ile öğrenciler daha önceden okula katkıları olan Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu'nu ziyaret etti. Çocuklarla tek tek ilgilenen ve çikolata ile çiçek hediye eden Kasapoğlu, otistik çocukların eğitiminin ne kadar zor ve zaman aldığını bildiklerini, bu çocuklar için eğitimin çok önemli olduğunu söyledi.

Sağlıkla eğitimin bir bütün olduğunu belirten Mustafa Kasapoğlu, aile hekimliğinin Samsun'da uygulanmaya başlanmasının üzerinden 1 yıl geçtiğini, için bu hafta yapılacak Aile Hekimliği kutlamaları kapsamında okulda sağlık taraması yapılmasının kararlaştırıldığını kaydetti. Okuldaki fizyoterapist ihtiyacının da talep üzerine karşılanmaya çalışılacağını ifade eden Kasapoğlu, "Önemli bir görevi üstlenen okula gerekli desteği vermeye çalışacağız" dedi.

OÇEM Müdürü İrfan Yetik, öğrencilerin en büyük sorunun sosyalleşme ve iletişim olduğunu kaydetti. Sağlık Müdürlüğü'nün gerekli desteği vereceğine inandıklarını belirten Yetik, İl Müdürü Kasapoğlu'nun öğrencilerin sağlıklı yetişmesi için gerekli desteği bu zamana kadar verdiğini hatırlattı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 10:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?