5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Otistik öğrenciler buluştu

Samsun Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nde (OÇEM) eğitim gören otistik öğrenciler, kaynaştırma programıyla yaşıtlarıyla bir araya geliyor.

Kaynaştırma eğitimi için Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu ve Nene Hatun Anaokulu'nda görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi derslerine katılan otistik öğrenciler hem kendi yaşıtlarıyla vakit geçirme imkanı bulunuyor hem de diğer öğrencilerle kaynaşıyor.


Okul Müdürü İrfan Yetik, OÇEM öğretmenleri nezaretinde öğrencilerin kaynaştırma derslerine katıldığını, amacının otistik çocukların normal akranları ile birlikte eğitim alması, olumlu davranışlarının artırılması, iletişim eksikliklerinin giderilmesi ve sosyal yaşam becerilerinin geliştirilmesi olduğunu söyledi.

Öğrencilerin çarşamba ve perşembe günleri yarı zamanlı kaynaştırma eğitimine katıldıklarını belirten Yetik, iki yıldır sürdürdükleri faaliyetten çok olumlu neticeler aldıklarını, otistik çocukların temel problemi olan iletişim ve sosyalleşme eksikliklerini bu yolla gidermeye çalıştıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 11:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?