6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Otistik öğrenciler karnelerini aldı

Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nde (OÇEM) eğitim gören öğrenciler karnelerini alırken, öğrendiklerini unutmamalarına yönelik yaz eğitim programı da hazırlandı.


2007-2008 eğitim-öğretim sezonunun sona ermesinin ardından öğrencilere karneleri verildi. OÇEM'de eğitim gören 30 öğrencide karnelerini öğretmenlerinin elinden aldı. OÇEM Müdürü İrfan Yetik, öğrencilerin karne sevinci yaşadığını, öğrencilerin mutluluklarının yüzlerinden okunduğunu söyledi. Yetik, karnenin yanında, öğrencilerin velilerine ayrıca eğitim yaz çalışma programı hazırladıklarını kaydetti.


Eğitim-öğretim bütünlüğünün yazında devam etmesinin özellikle özel eğitime muhtaç olan öğrenciler için vazgeçilmez olduğunu, anne-babalarında özel eğitimde etkili bir taraf olduğunu belirten Yetik, ailelerin çocuklarının eğitimi için gerekli olan bu program sayesinde planlı bir şekilde okulda kazandıkları olumlu davranışların sürekliliğini sağlayacaklarını ifade etti.


Otistik çocuklara bir davranışı kazandırmanın çoğu zaman iğne ile kuyu kazmak gibi zor olduğunu, kazanılan davranışın unutulmasının çok kolay olduğunu dile getiren Yetik, "Her eğitim-öğretim yılı başında bu sorunu yaşadıklarını, Yaz Çalışma Programı sayesinde bu sorunu aşmaya çalışıyoruz. Yaz çalışma programının muhtevasında branş dersleri dahil ders ders kazandırılması gereken davranışlar, takip edilecek yollar planlı bir şekilde belirtiliyor. Ailelere her yönden rehberlik yapması hedefleniyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 14:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?