2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Otizm farkındalık günü etkinlikleri

'Dünya Otizm Farkındalık Günleri' kapsamında Samsun Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencileri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil'i ziyaret etti.


2 Nisan-2 Mayıs Dünya Otizm Farkındalık Günleri kapsamında Samsun Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Okul Müdürü İrfan Yetik, Dünya Otizm Farkındalık Ayı Etkinlikleri Çerçevesinde yapmış oldukları çalışmalarla ilgili Genel Sekreter Aslan Karanfil'e bilgi verdi. Etkinlikler kapsamında 10 bin broşür ve bin 500 afiş hazırladıklarını belirten Yetik, bu yıl etkinlikler kapsamında otizmi ve otistik çocukları tanıtmayı hedeflediklerini, gelecek yıl ise daha farklı etkinliklerle çalışmalarda bulunacaklarını ifade etti.

Daha sonra Yetik, yapılmakta olan Karadeniz'in en büyük Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi olan Fahriye Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ne vermiş olduğu destekten dolayı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil'e öğrencilerin resimlerinden oluşan bir saat hediye etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, otizmi topluma tanıtmanın büyük bir görev olduğunu belirterek, okul inşaatının tamamlanarak 2010-2011 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 19:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?