19
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Otobüs durakları yenileniyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, kent mobilyaları ihalesinden 10 yılda yaklaşık 3 milyon YTL kira geliri elde edeceği bildirildi. Kent mobilyaları ihalesi kapsamında şehir merkezindeki duraklar yenilenmeye başlanırken, ayrıca bilbord ve reklam panoları da konulacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kent mobilyaları ihalesi sonucunda, ihaleyi kazanan Alman ortaklı Stroer Kent-Vizyon isimli firmanın, Samsun’da 1 milyon euro civarında yatırım yapacağı öğrenildi. İhale çerçevesinde şehir merkezindeki 100 adet otobüs durağının yenilenme çalışmasına başlandı.

Şehir merkezine durakların yanı sıra 100 adet bilbord, 100 adet ışıklı reklam vitrini ve 10 tane de iki yüzlü reklam panosu kurulacak. İhaleyi 10 yıllığına kazanan reklam firmasının, belediyeye 1. yıl için 150 bin YTL artı KDV kira ödeyeceği, sonraki yılları için ise yeniden değerleme yapılarak kirasının artacağı ifade edildi. Kurulmaya başlanan durakların yaklaşık 6 bin euro değerinde, Avrupa standardında ve Türkiye’deki en modern duraklarının olduğu kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 16:35:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?