2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Otobüs şoförü yargılanıyor

Samsun'da, 1 kişinin öldüğü, 25 kişinin de yaralandığı trafik kazasıyla ilgili hakkında dava açılan otobüs sürücüsünün yargılanmasına devam edildi.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Ankara-Bafra seferi yaparken sağanak yağış dolayısıyla aracı kayarak karşı şeride geçip devrilmesi sonucu 1 kişinin ölümüne 25 kişinin de yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sürücü Halil İbrahim A.'nın (35), yargılanmasına devam edildi. Tutuksuz olarak yargılanan otobüs sürücüsü Halil İbrahim A., cep telefonu ile görüştüğü için kazanın meydana geldiği iddialarını kabul etmedi. Halil İbrahim A., "Bir aracı solladığım sırada busırada önümdeki araçta sollama yaptı. Kendisine çarpmamak için araya girmek isterken direksiyon hakimiyetini kaybettim. Kazadan dolayı üzgünüm" dedi.


Mahkeme heyeti, Halil İbrahim A.'nın kaza anında cep telefonuyla konuşup konuşmadığının tespit etmek için telefon kayıtlarının GSM operatörlerinden beklenmesi için duruşmayı erteledi.


Ankara'dan Samsun'un Bafra ilçesine giden Halil İbrahim A. idaresindeki 55 NS 858 plakalı yolcu otobüsü, 14 ay önce Samsun-Ankara karayolu Toybelen mevkisinde yoldan çıkıp karşı şeride geçerek devrilmiş, kazada üniversite öğrencisi Müge Tüfek (20) hayatını kaybetmiş, 25 kişi de yaralanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 15:27:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?