6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Otobüs sürücüsü sedye ile adliyedeydi

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 4 kişinin öldüğü, kendisiyle birlikte 40 kişinin de yaralandığı trafik kazasına karışan yolcu otobüsünün sürücüsü, hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu oldu. Otobüs sürücüsü hastaneden ambulansla adliyeye sevk edildi ve sedye üzerinde yatar halde polis tarafından adliyeye çıkarıldı.


Ankara-Ordu seferi yapan S.B. idaresindeki 06 EUT 03 plakalı yolcu otobüsü önceki sabah saat 06.00 sıralarında Samsun-Ordu karayolu 25. kilometresi Gelemen mevkisinde yoldan çıkarak şarampole yuvarlanmış ve kazada Hatice Demir (46), Pembe Özcan (32), Büşra Kaya (14) ve Rümeysa Yıldız (20) hayatını kaybetmiş, 40 kişi de yaralanmıştı.
Otobüs sürücüsü S.B.'nin Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisi bugün tamamlandı ve doktorlar tarafından taburcu edildi. 2008 yılında 7 ayrı trafik suçu işlediği ve para cezasına çarptırıldığı öğrenilen otobüs sürücüsü S.B., çalıştığı şirket tarafından kendisine tahsis edilen özel ambulansla bugün saat 16.30 sıralarında önce Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne getirildi. Burada bir süre bekleyen ve ambulanstan inmesi istenilen S.B., sedyeden kalkamayacağını söyleyince
olay savcıya bildirildi. Tekkeköy İlçe Emniyet Amirliği'nde gözaltına alınarak ifadesine başvurulması beklenilen S.B., daha sonra savcının talimatıyla Tekkeköy Polis Merkezi'ne götürülmeden ambulans Tekkeköy Adliye Binası önüne getirildi. Burada da bir süre bekleyen ve kendisine tahsis edilen firmanın avukatı ile görüşen S.B., kaza anını hatırlamadığını söyledi. En son Çorum'da mola verdiklerini ve ondan sonrasını hatırlamadığını ileri süren S.B., belinde incinme olduğunu belirterek, doğrulamayacağını tekrarladı. S.B., savcının talimatı ile polis tarafından sedye ile adliyeye çıkartılmak zorunda kaldı. S.B. mahkeme tarafından tutuklanarak, Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 18:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?