4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Otobüs sürücüsü yargılanıyor

KÜÇÜK EMİRHAN'IN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN SÜRÜCÜNÜN YARGILANMASINA BAŞLANDI

Samsun'da trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ve organlarıyla 3 kişiye umut olan 6 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep olan otobüs sürücüsünün yargılanmasına başlandı.

Hastanede hayatını kaybeden ve beyin ölümü gerçekleşince ailesi tarafından organları bağışlanarak 3 kişiye hayat veren Eminhan Sarıbaş'ın (6) ölümüne sebep olduğu iddia edilen otobüs sürücüsü Ahmet E.'nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına bugün başlandı.

Sürücü Ahmet E. kendini savunarak, "Olay günü İzmir'e gitmek için yola çıktım. Önümde TIR ve kamyon vardı. Onları sollamak için orta şeride geçtim. Orta şeritten sollama yaparken karşıdan gelen kamyonu sollayan otomobil direkt üzerime geldi. Selektör yaptım, otomobil hala geliyordu. Kaçmak için hatta bir TIR'a bile sürttüm. O sırada otomobil ile çarpıştık. Olayda bir kusurum yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Duruşma, diğer yaralıların talimatla ifadelerinin alınması için ertelendi.

Samsun-Ankara karayolunun 44. kilometresinde 7 Aralık 2009 tarihinde Ahmet E. (50) idaresindeki 44 ALTINBAŞAK AŞ 60 plakalı yolcu otobüsü, karşı yönden gelen Kazım Sarıbaş (44) idaresindeki 55 NB 251 plakalı otomobille çarpışmış, kazada otomobil sürücüsü Kazım Sarıbaş ile 6 yaşındaki ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencisi Emirhan Sarıbaş hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 14:49:01
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 16:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?