6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Otopark projesi aralık ayında

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, '2. Otopark Projesi'nin temelini aralık ayı içinde atacaklarını söyledi.


Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 1. Hat Dolmuş sürücüleri ile dernek binasında kahvaltıda bir araya geldi. Dernek Başkanı Sadık Tercanlı ve 1. Hat Dolmuş şoförlerinin bulunduğu kahvaltıda konuşan Başkan Erdoğan Tok, şehrin araç parkı yükünü hafifletecek ve şehir içinde ulaşım ve araç parkı sorununu giderecek dev projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Karadeniz'in en büyük ve modern otoparkı olacak olan 9 katlı 550 araçlık ikinci otopark projesinin hayal olmadığını belirten Başkan Tok, Samsun'da böyle büyük bir otopark projesinin bugüne kadar yapılmadığını ve dev otopark projesinin ihalesinin kasım ayında yapılacağı açıkladı. Hizmet adımlarını emin ve büyük adımlarla attıklarını dile getiren Tok, “Şehrin en önemli ihtiyaçlarından olan otopark sıkıntısını çözmek amacıyla şehrin 3 farklı noktasında otopark oluşturma çabasına girdik. İlk olarak belediye binası yanında 150 araçlık ilk otopark projemizi hizmete açtık.

Buna ek olarak İstiklal Caddesi üzerinde açık otopark olarak kullanılan alan üzerinde 9 katlı 550 araçlık katlı otopark projesini başlatıyoruz. Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştireceğimiz otoparkın önümüzdeki ay içerisinde ihalesini yapacağız. Bu bence tarihe geçecek bir proje. Bu cesaret isteyen bir şey. 550 araçlık otoparkın temelini aralık ayında atmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından 1. Hat Dolmuş Şoförleri Derneği Başkanı Sadık Tercanlı ise Başkan Tok'un büyük projelere ve kalıcı esrelere imza attığını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 15:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?