6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Özak'tan Samsunspor'a ziyaret

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, yeni futbol yasasıyla ilgili hazırlıkların sürdüğünü belirterek, kulüp başkanlarının artık 'Ben para verdim alırım giderim' şeklinde bir yaklaşımının olamayacağını söyledi.


Çeşitli açılışlara kılmak için Samsun'a gelen Bayındır ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Samsunspor Kulübü'nü ziyaret etti.

Beraberindeki heyetle birlikte Nuri Asan Tesisleri'ne gelen Bakan Özak'ı, Kulüp Başkanı Fuat Köktaş ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. 12 Temmuz'da göreve başlayan yönetim kuruluna başarı dileyen belirten Bakan Özak, Samsunspor'un her zaman yanında olduklarını belirterek, "Yöneticilik zor bir görev. Samsunspor'un mali borçlarının yapılandırılması avantaj. Yeni yönetim, köklü projelerle kulübü refaha ulaştırması gerekiyor" dedi.


Yönetimin zoru başaracağına inandığını ifade eden Bakan Özak, Samsunspor'un borçları üzerine konuşan Kulüp Başkanı Fuat Köktaş'ın tüzük değişikliklerine değinmesi üzerine yeni yasa çalışmalarından bahsetti. Kulüplerin küçük dernek tüzükleriyle yönetilmesinin zor olduğunu ve yeni düzenlemelerin yapılmasının gerektiğini kaydeden Bakan Özak, "Bu konuda çalışmalar sürüyor. Futbol Kulüpleri Yasası'nı çıkarmamız lazım. Ankara'da bu görevde biz siyasetçilere düşüyor. İlgili bakanlığın yasayla ilgili hazırlıkları var. Kulübün başına gelen kişi kulübü borca sokup gidememeli. 'Ben para verdim alırım giderim yok.' 'Ben para verdim', yok kardeşim vermeseydin. Bekleyeceksin, günü gelince alırsın, kulübü borca soktun. Kulüp yasalarını, dernekler yasasından çıkaracağız" diye konuştu.


Samsunspor Kulübü Başkanı Fuat Köktaş ise, Samsunspor'u herkesin bildiğini ve kalitesinin ortada olduğunu belirterek, yönetim olarak özellikle borçların yapılanması konusunda büyük gayretler verdiklerini, yeni projeler geliştirdiklerini dile getirdi.
Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, ziyarette yaptığı açıklamada, Samsunspor'un bir marka olduğunu ifade etti.


Kulüp Başkanı Fuat Köktaş, ziyaret sonrası Bakan Özak'a isminin yazılı olduğu 55 numaralı forma hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 18:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?