6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Özel bankalarda hesabımız olmaz

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Baltalı, özel bankaların müteahhitlere verdiği kredilere sınırlama getirdiğini ve faiz oranlarını yükseltmeye kalktığını belirterek, "Bu tutumlarında ısrar ederlerse, 30 bin üyemizin hesabını kamu bankalarına aktarmasını sağlayacağız" dedi.


Özel bankaların müteahhitleri önceki zamanlarda önemli derecede krediler verdiğini dile getiren Ahmet Baltalı, dünyada yaşanan küresel kriz nedeni gerekçe gösterilerek, kredilere sınırlama getirdiğini ve faiz oranlarını yükseltilmeye kalkışıldığını kaydetti. Özel bankaların bu tutumundan acilen vazgeçmesi gerektiğinin altını çizen Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Baltalı, "Özel bankalar verdiği krediyi günü dolmadan almaya başladı. O zaman biz de kendimizce karar aldık.Bİze yapılan haksızlık karşısında Türkiye'de ki müteahhitlerin tamamını özel bankalardan hesabını çektirip, kamu bankasına yatırmalarını sağlayacağız" diye konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendilere yapılan haksızlık nedeniyle özel bankları ciddi bir şekilde uyardığına dikkat çeken Baltalı, sayın Erdoğan'ın bu uyarısına sonuna kadar katıldıklarını ifade etti.


Kriz sebebiyle bankaların toplanıp kendi çıkarları doğrultusunda bir takım kararlar aldığını ileri süren Ahmet Baltalı, "Aslında büyük kar yapmalarına rağmen bize haksızlık yapılıyor. Onun için biz de tavrımızı ortaya koyacağız. Bu tutumlarında ısrar ederlerse, 30 bin üyemizin hesabını kamu bankalarına aktarmasını sağlayacağız. Biraz bekleyelim, özel bankaların beyanlarını takip ettiğim kadarıyla yumuşama görülüyor. Şu an itibariyle beklemedeyiz. Ayrıca, Başbakan'ın, açıklayacağı 'Acil Önlem Paketi'nin raporu doğrultusunda hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 11:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?