2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Özel halk otobüslerinden müjde!

Samsun Özel Halk Otobüsçüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Sami Düzenli, velilerinin yıllık 300-350 TL karşılığında vereceği ücretle, öğrencilerin 1 yıl boyunca istediği kadar otobüslere ücretsiz bineceğini söyledi.

Öğrenci velilerinin yıllık ortalama servis araçları, minibüs ve dolmuşlara 700-800 TL arasında bir ücret ödediğini dile getiren Düzenli, velilere katkı koymak amacıyla yönetim kurulu olarak uzun süredir çalışma içerisinde olduklarını, velilerin kendilerine yıllık 300-350 TL arasında vereceği ücretle çocuklarını 1 yıl boyunca sınırsız otobüslere binmesini sağlayacaklarını belirtti.

Yeni sistemle birlikte yaklaşık 10 bin öğrencinin otobüslerle okula gidiş-gelişlerde yolculuk edeceğini düşündüklerini açıklayan Özel Halk Otobüsçüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Sami Düzenli, "Bu sisteme ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencileri de dahil edildi. Bu sistemle birlikte veliler öğrencilere verdikleri yol paralarında yarı yarıya kar edecek. Ayrıca bir diğer çalışmamız ise belediye emeklilerine yönelik olacak. Samsun Belediye Emeklileri Derneği ile yaptığımız anlaşma yüzde 25 olan indirimi, yüzde 50'ye çıkarmayı düşünüyoruz. Bununla birlikte zamanla 100 olan Samkartlı belediye emeklinin sayısını 3 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız hem vatandaşlarımıza yardımcı olmak hem de otobüs yolculuğunu artırmak" dedi.

106 adet halk otobüslerinin olduğunu kaydeden Düzenli, yaz aylarında otobüslere günlük 20 bin Samkartı kişinin bindiğini, kış aylarında ise Samkartlı binen sayısının 30 bin civarında olduğunu, toplam günlük otobüslere binen kişi sayının ise yaz aylarında ortalama 40 bin, kış aylarında ise 50 bin civarında olduğunu ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 22:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?