3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Özel idare kan verdi

ÖZEL İDARE KAN VERDİ

Samsun İl Özel İdaresi personeli, Türk Kızılayı'nın düzenlediği “Güvenli Kan Temini Projesi” kapsamında yürütülen kan bağışı eğitiminin ardından kan bağışında bulundu.

Türk Kızılayı'nın düzenlediği Güvenli Kan Temini Projesi çerçevesinde Samsun İl Özel İdaresi personeline Kızılay Kan Merkezi Samsun Şubesi uzmanlarınca kan bağışı eğitimi verildi. Eğitim öncesinde bir konuşma yapan Kızılay Kan Merkezi Samsun Şube Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Kızılay olarak ülke genelinde başlatılan ''Güvenli Kan Temini Projesi'' kapsamında çalışmaların devam ettiğini bu çalışma kapsamında da çeşitli eğitimler verdiklerini söyledi.

Samsun Kızılay Kan Merkezi olarak kan teminiyle ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Yıldırım, ''Kızılay olarak her zaman amacımız, gönüllü kan bağışlarını arttırmaktır. Başlatılan kampanya kapsamında da gönüllü kan bağışı oranımızı yüzde 20 arttırdık” dedi.

Eğitimde; kan bağışının önemi, neden kan bağışı otobüsü uygulamasının yapıldığı, Güvenli Kan Temini Projesi ile neyin amaçlandığı ve nelerin hedeflendiği gibi konular anlatıldı.

Eğitimin ardından bilgilendirilen personel kan bağışında bulundu. Kan bağışında bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Muzaffer Kayaoğlu da kan bağışının önemine değinerek, kan bağışının hayat kurtaran önemli bir vazife olduğunu herkesin bu vazifeyi düzenli olarak yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

ÖZEL İDARE KAN VERDİ
ÖZEL İDARE KAN VERDİ
ÖZEL İDARE KAN VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 15:20:04
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 15:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?