4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Özel idare tarihe sahip çıkıyor

ÖZEL İDARE TARİHE SAHİP ÇIKIYOR

İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu, Samsun merkez ve ilçelerde bulunan tescilsiz yapıların tespitiyle ilgili çalışmaların başladığını söyledi.

Samsun'daki taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarıyla ilgili işlemleri ve uygulamaları yürütmek, denetimlerini yapmak üzere 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na dayanarak 2008 yılında İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan Koruma Uygula ve Denetim Bürosu'nca (KUDEB) yapılan tescilsiz yapıların tespiti çalışmalarını hızla sürdürüldüğünü belirten Muzaffer Kayaoğlu, çalışmaların ardından tespiti yapılan yapıların Kültür ve Tabiatı Koruma Kurulu'na tescillenmek üzere sunulacağı ifade etti.

Kayaoğlu, tespiti yapılan kültür ve tabiat varlıklarının turizme kazandırılmasının amaçlandığı çalışma hakkında şunları söyledi: "Korunan her tarihi eserimiz, kültürümüze önemli katkılar sağlayacaktır. Tarihi eserlere yapılacak her türlü olumlu müdahale, kültürümüzün korunması ve tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Bu sebeple amacımız, İl Özel İdaresi olarak tarihi yaşatmak, var olan tarihi eserlere sahip çıkmaktır" dedi.

Şu ana kadar 50'ye yakın taşınır ve taşınmaz tarihî eserlerin tespit ve tescil çalışmaları, eserlerin ayrıntılarını ortaya koyabilecek uzmanlığa sahip personel tarafından, gelişmiş teknik araç ve gereçlerden yararlanılarak yapıldığı bildirildi.

ÖZEL İDARE TARİHE SAHİP ÇIKIYOR
ÖZEL İDARE TARİHE SAHİP ÇIKIYOR
ÖZEL İDARE TARİHE SAHİP ÇIKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 14:13:01
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 14:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mk IP: 88.230.126.xxx Tarih : 27.08.2010 00:49:53

yaa bırakın bu harabelere sahip cıkma ayaklarını..atakumda--aslında altnkumda yollarımız yazın toooz bulutları altında..kışın çammur deryasındayız..birileri cıkmış tarihi eserlere para harcamalarından bahsediyor..güncel olunuz ve verdigimiz vergileri bizlere yol su olarak iade ediniz..bana ne eski püskü rum evlerinden..ben temiz ve hijen yollar ve cevre istiyorum..bana bunu saglayınız..belkide bizim buraların böyle dogal kalmasını eskiyi hatırlamak icinmi saglıyorsunuz ney.??