3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Özel İdare tarihe sahip çıkıyor

ÖZEL İDARE TARİHE SAHİP ÇIKIYOR

Samsun İl Özel İdaresi, kültür ve tabiat varlıklarını korumak amacıyla gerçekleştirdiği restorasyon, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.

İl Özel İdaresi tarafından tarihi yaşatmak, var olan tarihi eserlere sahip çıkmak amacıyla gerçekleştirilen Bafra Çetinkaya Beldesi Hızırbey Türbesi'nin restorasyon çalışması için ihalesinin yapıldığı ve kısa sürede tamamlanacağı bildirildi.

Samsun'daki taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarıyla ilgili işlemleri ve uygulamaları yürütmek, denetimlerini yapmak üzere Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na dayanarak İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan Koruma Uygula ve Denetim Bürosu'nca (KUDEB) yapılan çalışmalar hızla sürdürülüyor.

Bafra Çetinkaya Beldesi Hızırbey Türbesi'nin restorasyon projesinin ihalesinin yapıldığını kaydeden İl Özel İdaresi Yetkilileri, “Bafra'nın Çetinkaya Beldesi, Kümbet Tepe mevkiinde bulunan yapı mimari özelliklerinden ve bazı belgelerden 14.yy'a ait olduğu belirlenmiştir. Türbede eski Bafra beylerinden Candaroğlu İsfendiyar Beyin oğlu Hızır Bey'in mezarı bulunmaktadır” dedi.

Yetkililer, Atakum Yukarı Aksu Köyü Çeşmesinin de proje ihalesinin tamamlandığını en kısa sürede ihale edilerek restorasyonunun yapılacağını ve kullanılır hale getirileceğini de söyledi.

Şu anda kullanılmayan çeşmenin üst kısmında madalyon içinde yıldız ve bitki motifleri ayrıca çerçeve içinde Arapça yazı süslemeleri, kenar silmelerinde ise ibrik kuş ve baklava dilimli süslemeler bulunmakta.

ÖZEL İDARE TARİHE SAHİP ÇIKIYOR
ÖZEL İDARE TARİHE SAHİP ÇIKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2011 Perşembe 12:22:04
Güncelleme :2 Temmuz 2011 Cumartesi 18:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?